14 / 05 / 2024

Ulusal Hububat Konseyi'nden çiftçiye buğday ve arpa çağrısı: Çiftçiler hemen bakın! 

Ulusal Hububat Konseyi'nden çiftçiye buğday ve arpa çağrısı: Çiftçiler hemen bakın! 

UHK Başkanı Özkan Taşpınar, çiftçiye buğday ve arpa satışı ile ilgili bir son dakika çağrısında bulundu. İşte Taşpınar'ın o açıklaması...



Tarımdan Haber'de yer alan habere göre; UHK Başkanı Özkan Taşpınar, söz konusu açıklamasında TMO'nun çiftçinin ürününü 2024 Nisan'a kadar almayı sürdüreceğini açıkladığını dile getirdi. 

Özkan Taşpınar, yazılı açıklamasında "Ayrıca TMO tarafından, 26 Haziran 2023 tarihinde 2023 yılında hasat edilen ve önceki yıllardan devreden buğday ve arpa stokları için 2023/24 sezonu satış fiyatlarını; ton başına makarnalık buğdayda 10 bin 200 TL, ekmeklik buğdayda 9 bin 350 TL, arpada 7 bin 725 TL olarak açıklanarak, alım fiyatının üzerine her türlü maliyet ilave edilmek suretiyle satış fiyatının tespit edileceği, sanayicilerimizin ve hububat ticareti ile iştigal eden sektörün bu hususu dikkate alarak ihtiyaçlarını hasat döneminde temin etmelerinin uygun olacağı duyurulmuştur" şeklinde konuştu ve bu duyuru ile sanayici ve tüccarın da alıma başladığının görüldüğüne, serbest piyasada fiyatların yukarı yönlü seyretmeye başladığına dikkat çekti. 

"Ülke genelinde hasadın dar bir periyoda sıkışması ve üreticilerimizin de aynı günlerde ürünlerini TMO’ya satmak istemeleri ile birleşince TMO randevu sisteminde yoğunluk yaşandığı gözlemlenmektedir" ifadelerini kullanan Taşpınar, üreticilerin TMO'dan randevu alması şartıyla, ÇKS’ye kayıtlı ürünün tamamının alınacağını vurguladı. 

Ulusal Hububat Konseyi nden çiftçiye buğday ve arpa çağrısı: Çiftçiler hemen bakın! 

Ulusal Hububat Konseyi'nden çiftçiye buğday ve arpa çağrısı: Çiftçiler hemen bakın!


Geri Dön