28 / 04 / 2024

Uluslararası yatırım pozisyonu Mayıs'ta 294,6 milyar dolar oldu

Uluslararası yatırım pozisyonu Mayıs'ta 294,6 milyar dolar oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2023 Mayıs’a dair Uluslararası Yatırım Pozisyonu (UYP) verisini yayımladı. Bu kapsamda Uluslararası yatırım pozisyonu açığı Mayıs'ta 294,6 milyar dolar oldu.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bu yıl mayıs ayına ilişkin Uluslararası Yatırım Pozisyonu (UYP) verisini açıkladı.

Uluslararası yatırım pozisyonu Mayıs ta 294,6 milyar dolar oldu

Söz konusu verilerine göre Türkiye’nin yurt dışı varlıkları, bu sene mayıs sonu itibarıyla geçen sene yıl sonuna göre yüzde 7,5 oranında düşüşle 285,1 milyar dolara, yükümlülükleri ise yüzde 5 azalışla 579,8 milyar dolara geriledi.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön