08 / 05 / 2024

Ulusoy Elektrik yüzde 30'luk payını halka arz ediyor!

Ulusoy Elektrik yüzde 30'luk payını halka arz ediyor!

Ulusoy Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Sait Ulusoy, 1985 yılında elektrik enerjisinin iletimi ve dağıtımında kullanılan ekipmanları üretmek amacıyla kurulan Ulusoy Elektrik’in yüzde 30’unun 13-14 Kasım’da halka arzedileceğini açıkladı.



Ulusoy, İş Yatırım Menkul Değerler aracılığıyla yapılacak arzda fiyat aralığının 13.40-16.00 TL olacağını, arz gelirleriyle de eğitimi desteklemek amacıyla Sait Ulusoy sağlık Eğitim ve Teknoloji Vakfı’nı (SUSEV) kuracaklarını söyledi.


Ulusoy, “Halka arzda payların yüzde 10’u yurtiçi bireysel yatırımcılara, yüzde 20’si yurtiçi kurumsal yatırımcılara, yüzde 70’i ise yurtdışı kurumsal yatırımcılara ayrıldı” dedi.


Öğrencilere burs verecek

Halka açılmalarında maddi bir beklenti içinde olmadıklarını belirterek, “Halka arz ile hedefimiz sermaye artırımı değil, bilinirliğimizi artırmak, marka değerimizi yükseltmek ve bir dünya şirketi olmak” dedi. Şirketin halka açılmasından elde edilecek gelirin sermaye artırımı için kullanılmayacağını belirten Sait Ulusoy, şunları söyledi:

“Özellikle Anadolu’da mühendislerin önünde birçok engel var. Kimi maddi engellerle kimi teknolojik engellerle karşı karşıya. Kurulacak bu vakıf ile onların önünü açacağız. Sait Ulusoy Sağlık Eğitim ve Teknoloji Vakfı’nı (SUSEV) kuracağız. Öğrecilere burs verecek, özel eğitimle ilgili çalışmalar yapacak, teknolojide aklı var ama parası olmayan insanlara yardım edeceğiz.”   


‘İthalatın önünü kestik’

Ulusoy, “Hızlı tren hatlarına çok ciddi yatırımlar devam ediyor. Bu hatlarda kullanılan ürünlerle ilgili olarak 2013 başında üretime başladık. TCDD onayını aldık ve tamamı ithalata dayalı bir ürün olan ‘katener sistemler’ ürün grubunu üretmeye başladık. Bu ürün grubunda herhangi bir ithalat yapılmasına gerek kalmadı” dedi.

Ulusoy, elektrik dağıtım şirketleri ile trafo merkezlerinin haberleşmesini sağlayacak bir sistem geliştirdikleri söyledi.

Ulusoy Elektrik Yönetim Kurulu Üyesi Enis Ulusoy, “2013 yılı sonu itibariyle 260 milyon lira ciro ve son 3 yılda 90 milyon dolar ihracat yaptık” dedi.

Toplantıya şirket yöneticileri katıldı.


Milliyet


Geri Dön