27 / 04 / 2024

Ulusoy Un’un üçüncü fabrikası 2021’de hazır!

Ulusoy Un’un üçüncü fabrikası 2021’de hazır!

Türkiye’nin ihracatçı un sanayicileri arasında yer alan Ulusoy Un, salgın sürecinde yatırımlarına hız verdi. Yatırımlarının ikinci fazı gelecek ay, üçüncü fazı ise 2021 yılında devreye girecek.



1991 yılında faaliyetlerine başlayan Ulusoy Un’un geçtiğimiz yıl başlattığı fabrika yatırımı 2021 yılında tam olarak hizmete açılacak. İlk fazı 2019’un aralık ayında faaliyete geçen ve tamamlandığında günlük 1800 ton kapasiteli olacak fabrikanın ikinci fazı ise gelecek ay açılacak. Şirketin Samsun’da gerçekleşecek 3. faz yatırımyla birlikte fabrika sayısı da 3’e çıkmış olacak.

Dünya'dan Osman Kılıç'ın haberine göre; Fahrettin Ulusoy’un 1969 yılında un toptancılığı yapmak için kurulan Ulusoy Gıda, 1986'da Hasan Usta Un’a ortak olarak un üretiminde de yer alıyor. Ulusoy Un’un da böyle bir çalışma sonucu kurulduğundan bahseden Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Eren Günhan Ulusoy, şirketlerinin yüzde 60 Fahrettin Ulusoy hissesi ile kurulduğunu ve 8 Ocak 1991’de günde 180 ton buğday işleme kapasitesiyle Samsun’da faaliyete geçtiğinden bahsetti. Şirketlerinin 2000’li yıllarla birlikte büyümesinin hızlandığını ve 2010 yılına gelindiğinde kendisinin şirketin İcra Kurulu Başkanı olduğunu sözlerine ekleyen Ulusoy, “Benimle birlikte kurumsallaşma çalışmaları da başladı. Bu yapılan çalışmaların kalıcı olabilmesi için, şirketin halka açılmasının en iyi yol olacağı kararıyla, 2014 yılı sonunda birincil halka arzımızı gerçekleştirdik” açıklamasında bulundu.

Ticaret hacmini İsviçre’deki şirketiyle büyütecek

2015 yılında, 34 yaşındayken şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı olan Ulusoy, “Aynı yıl lisanslı depoculuk alanında yüzde 100 Ulusoy Un iştiraki olan ULİDAŞ Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Sanayi ve Ticaret AŞ’yi kurduk” dedi. 2019 yılını 3 milyar TL’nin üzerinde bir ciro ile kapattıklarını hatırlatan Ulusoy, şirketin satış hasılatının, bir önceki yıla göre yüzde 2,3 artarak 3 milyar 52 milyon TL’ye ulaştığı bilgisini verdi. Küresel çapta etkili bir tarımsal sanayi şirketi olmayı hedeflediklerini aktaran Ulusoy, “Bu amaç doğrultusunda, dünyada tahıl ticaretinin kalbinin attığı İsviçre merkezli 2018’de kurduğumuz şirketimiz Rolweg SA ile küresel ticaret hacmimizi en üst düzeye çıkarma yolunda yeni bir adım attık. Alfaway pazarlama şirketimizle ise Türkiye pazarındaki derinliğimizi artırmayı hedefledik” dedi.

2020 yılı ilk çeyreğinde ihracatlarının yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 57 artış gösterdiğinden bahseden Eren Günhan Ulusoy, “İhracat rakamımız 544 milyon 224 bin TL’den 856 milyon TL’ye yükselirken, ihracatımızın toplam satışlardaki payı yüzde 80’e çıktı. İstikrarlı büyüme politikası çerçevesinde bulunduğumuz coğrafyalardaki pazar payımızı artırmaya devam ediyoruz” açıklamasında bulundu.


Geri Dön