29 / 04 / 2024

Ulus'taki tarihi Sümerbank binasının tadilatı mecliste!

Ulus'taki tarihi Sümerbank binasının tadilatı mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Ulus'taki tarihi Sümerbank binasının tadilatına ilişkin olarak 6 sorusuna yanıt aradı..



Ulus taki tarihi Sümerbank binasının tadilatı mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Ulus'taki tarihi Sümerbank binasının tadilatına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal sorularının Kültür Ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş tarafından yanıtlandırılmasını talep etti. 

Tanal,  Ankara  Ulus'ta Mustafa Kemal Atatürk tarafından yaptırılan kendisine ait çalışma ofisine ve akıbetine ilişkin olarak 6 soru sordu.

Tanal'ın soruları

1- Ülkenin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk'e ait, 1934 yılında yaptırılan çalışma ofisi, bir diğer adıyla Atatürk Odası'nın bulunduğu Sümerbank Binası hangi kurum ve kuruluşa, hangi amaçla ve hangi tarihte devredilmiştir?

2. İçinde Atatürk'ün çalışma ofisinin bulunduğu Sümerbank binasının tadilatı hangi tarihte yapılmaya başlanmıştır? Hangi tarihe kadar devam edecektir.

3. İçinde Atatürk'ün çalışma ofisinin bulunduğu tarihi Sümerbank binasına tadilat yapılmasının nedeni nedir?

4. Tarihi önem taşıyan Atatürk'ün çalışma ofisinin bulunduğu tarihi Sümerbank binasının tarihi dokusu bozuldu iddiaları doğru mudur?

5. Söz konusu tadilata kim ve kimler izin vermiştir. Tarihi eser tadilatını kimler ve hangi kurum kuruluşlar yapmaktadır?

6. Sümerbank binasının içinde bulunan Atatürk ofisinin tarihi dokusuna neden zarar verilmiştir? Tarihi odanın adeta talan edildiği doğru mudur?

 


Geri Dön