02 / 05 / 2024

Ulvi Saran: Nemrut'a 1 saat 15 dakikada gidilecek!

Ulvi Saran: Nemrut'a 1 saat 15 dakikada gidilecek!

Malatya Valisi Ulvi Saran, Nemrut Dağı 'na Büyüköz köyü yolundaki genişletme ve asfaltlama çalışmaları sonrasında 1 saat 15dakikada gidileceğini söyledi.   Saran,  Temmuz ayı itibariyle tüm yol genişletilmiş ve rahatça ulaşılır hale getirilmiş olacak' ded



 Malatya Valisi Ulvi Saran, Nemrut Dağı 'na Büyüköz köyü yolundaki genişletme ve asfaltlama çalışmaları sonrasında 1 saat 15 dakikada gidileceğini ifade etti.
             
Ulvi Saran yaptığı açıklamada, Malatya 'dan Nemrut 'a ulaşımın zorluğuna dikkati çekerek, Büyüköz köyünden itibaren 9 kilometrelik bölümde İl Özel İdaresinin genişletme ve asfaltlama çalışmaları sonrasında ulaşımın 2,5 saatten 1 saat 15 dakikaya ineceğini ifade etti.
               
6 kilometrelik bir bölümün genişletme çalışmalarına başlandığını belirten Saran, 'Temmuz ayı itibariyle tüm yol genişletilmiş ve rahatça ulaşılır hale getirilmiş olacak' belirtti.
               
Öte yandan Vali Saran, Anemon Otel İşletmeleri tarafından Nemrut 'a bir otel yapılacağını anımsatarak, 'Bu otel özgün bir tarzda inşa edilecek. Taştan yapılacak otel, bölgeye ciddi bir kazanım, turizm hareketliliği sağlayacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından temelleri atılan otelin inşaatına devam ediliyor' diye söyledi.
AA


Geri Dön