09 / 05 / 2024

Ummanlılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Ummanlılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Umman vatandaşlarının Türkiye'ye gelerek buradan gayrimenkul sahibi olma hakları bulunuyor mu? Ummanlılar Türkiye'den ev alabilir mi? Ummanlılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Ummanlılar Türkiye'den işyeri alabilir mi?



Ummanlılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Umman Sultanlığı güneybatı Asya'da, Arap Yarımadası'nın güneydoğusu kıyısında yer alır. Kuzeybatıda Birleşik Arap Emirlikleri, batıda Suudi Arabistan, güneybatıda ise Yemen ile sınır komşusudur. 


Güneyde ve doğuda Hint Okyanusu, kuzeydoğuda ise Basra Körfezi ile çevrilidir.


Peki, Umman vatandaşlarının Türkiye'ye gelerek buradan gayrimenkul sahibi olma hakları bulunuyor mu? Ummanlılar Türkiye'den ev alabilir mi? Ummanlılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Ummanlılar Türkiye'den işyeri alabilir mi?


Türkiye'den gayrimenkul satın alabilecek yabancı ülkeler arasında Umman da bulunuyor. Ummanlıların Türkiye'deki tapu işlemleri için özel bir şart da aranmıyor.


Türkiye'den gayrimenkul sahibi olmak isteyen Umman vatandaşlarının gerekli belgeleri temin ederek, tapu dairesine gitmeleri gerekiyor.


Gereken belgeler:

-Kimlik belgeleri veya pasaportları,


-Taşınmaz edinimleri ikamet iznine tabi yabancıların ilgili emniyet müdürlüklerinden verilen ikamet tezkereleri,


-Yurt dışından verilen vekaletnameler esas alınarak vekaleten işlem yaptırmaları halinde, tercümeleriyle beraber vekaletnamelerin aslı veya onaylanmış bir örneği



Geri Dön