03 / 05 / 2024

Ümraniye 15 Temmuz Şehitler Meydanı yenileniyor!

Ümraniye 15 Temmuz Şehitler Meydanı yenileniyor!

Ümraniye Belediyesi, 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nı yenileyerek prestijli bir projeyi hayata geçiriyor.




Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ümraniye Belediyesi, ilçenin çehresini değiştirmeye devam ediyor. Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nı yenileyerek prestijli bir projeyi hayata geçiriyor.


Göreve geldiği 2004 yılından bu yana başlattığı hizmet seferberliği ile Ümraniye’yi İstanbul’un parlayan yıldızı haline getiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, ilçeye yeni bir eser daha kazandırıyor. Ümraniye Belediyesi’nin birçok sosyal aktivitesinin gerçekleştirildiği 15 Temmuz Şehitler Meydanı yeni bir görünüme kavuşuyor.


Yeni Meydan ile Ümraniyelilerin günlük yaşamında çok önemli avantajlar sağlayacağını belirten Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can: “Birçok aktivitenin yapıldığı 15 Temmuz Şehitler Meydanımızın şimdi 2. etabına geçiyoruz. Ümraniye Belediyemiz tarafından hazırlanan ve İstanbul Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılacak olan proje; 35.250,00 metrekare inşaat alanını kapsıyor. 15 Temmuz Şehitler Meydanı üzerindeki hazırlık ve deplase çalışmalarını ise, Ümraniye Belediyesi olarak başlattık. 25 dönümlük Meydanın altına 4 katlı 1.000 araçlık büyük bir zemin altı otopark ve projenin -1. katında planladığımız birçok sosyal hizmet kompleksi yaptıracağız. Proje de yapımına başlayacağımız otopark, bölgenin trafik sorunlarını da önemli ölçüde çözüme kavuşturacak” dedi.



Yapımına başlanan proje ile Ümraniye Merkezi’nde 4 katlı zemin altı otopark yapılacak. Proje kapsamında bölgenin trafik ve otopark sorunu da önemli ölçüde çözülecek.


Meydan ile birlikte Alemdağ Caddesi TRT lojmanları ve Suiş Caddesi arası kısım da yayalaşarak bu proje kapsamında cadde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenecek. Ayrıca nostaljik tramvay ile şehrin merkezine estetik bir görünüm katmak hedefleniyor.



Ümraniye Belediyesi



Geri Dön