27 / 04 / 2024

Boğaziçi Köprüsü'nün adı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü oldu!

Boğaziçi Köprüsü'nün adı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü oldu!

Başbakan Yıldırım, " Vatandaşlarımızın şehit edildiği Boğaziçi Köprüsü'nün adının '15 Temmuz Şehitler Köprüsü' olarak değiştirilmesine karar verilmiştir." dedi.



Başbakan Binali Yıldırım, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "İstanbul ve Ankara'da birer şehitler anıtı kurulması bugünkü Bakanlar Kurulunda kararlaştırdığımız diğer bir konudur. Darbecilerin ilk hedefi olan ve vatandaşlarımızın şehit edildiği Boğaziçi Köprüsü'nün adının '15 Temmuz Şehitler Köprüsü' olarak değiştirilmesine de karar verilmiştir." dedi.


AA



Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Başbakan Binali Yıldırım, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle:


Ülkemizde sistemin tıkanmasına ve darbe tehditleri üretmesine yol açan konularla ilgili değerlendirmelerimizi Cumhurbaşkanımızla paylaştık.Sistemin tıkanmasının doğurduğu olumsuz sonuçları ortadan kaldırmak için küçük ölçekli anayasa değişikliği için birlikte çalışma yapacağız. Yeni anayasa bütün partilerin katılımıyla yapılacak. Genel Başkanlarla yeni Anayasa konusunda anlayış birliği içindeyiz.

20 Temmuz tarihinde aldığımız OHAL ilanıyla ilgili uygulamaları ve yapılan hazırlıkları gözden geçirdik. Milletimiz OHAL'i niçin ilan ettiğimizi gayet iyi biliyor. Uygulamada herhangi bir sorun da şuana kadar çıkmadı.


Jandarma ve Sahil Güvenlik İçişleri'ne

Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tam anlamıyla İçişleri Bakanlığı'na bağlanacak.


Köprünün adı değişiyor


Boğaziçi Köprüsü'nün adı '15 Temmuz Şehitler Köprüsü' olarak değiştirilecek.


İstanbul ve Ankara'da birer şehitler anıtı kurulması kararlaştırılmıştır.


Bütün partilerimizin hedefi yepyeni bir anayasa yapmak. Darbelerden kalan vesayet unsurları olan anayasadan ülkemizi kurtarmak.''



Yeni Şafak



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Başbakan Binali Yıldırım, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı basın toplantısında çok önemli açıklamalarda bulundu ve Boğaziçi Köprüsü'nün adının değiştiğini söyledi.


Bakanlar Kurulu toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında 19.05’te başladı. Yaklaşık 3.5 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası basın açıklaması yapan Başbakan Binali Yıldırım önemli kararlar alındığını söyledi.


Başbakan Yıldırım yaptığı açıklamada, “İstanbul ve Ankara’da birer şehitler anıtı kurulması bugünkü Bakanlar Kurulu’nda kararlaştırdığımız diğer bir konudur. Darbecilerin ilk hedefi olan ve vatandaşlarımızın şehit edildiği Boğaziçi Köprüsü’nün adının ’15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ olarak değiştirilmesine de karar verilmiştir” dedi.


Sözcü


Geri Dön