28 / 04 / 2024

Ümraniye Avangarden projesinde yeşil alan tartışması!

Ümraniye Avangarden projesinde yeşil alan tartışması!

Ümraniye'de inşa edilen Avangarden projesinin ev sahipleri ile firma temsilcileri arasında tartışma yaşandı. Ev sahipleri 40 dönümlük arazinin imara açıldığını öne sürdü.



İstanbul'da, Ümraniye Belediyesi sınırlarında hayata geçirilen Avangarden adlı lüks bir inşaat projesinde ev sahipleri ile firma temsilcileri 'yeşil alan' nedeniyle karşı karşıya geldi. 


Lüks araçları ile inşaat yapılacak alana giden ev sahipleri, inşaat firmasının çalışanları ve yetkilileri ile adeta tekme tokat kavga etti. 


Şirketin Çekmeköy'de bulunan lüks projesinin yanındaki 6 bin metrekarelik arazide yeni bir proje başlamasına itiraz eden site sakinleri, geçen hafta sonundan bu yana eylem yapıyordu. 


Aileler, 10 yıldan bu yana kullanılan ve üzerinde basketbol sahası ve piknik yerleri gibi sosyal donatı alanları bulunan toplam 40 dönümlük arazinin imara açıldığını öne sürüyordu. 


Söz konusu tartışmayı televizyoncu Armağan Çağlayan da Twitter'da gündeme getirdi. Tartışma dün tekme tokatlı kavgaya dönüştü. Kavgada, iş makinelerinin, kepçeleri araziye sokmak istemeyen site sakini kadınların üzerine sürüldüğü görüldü. 


Yasal yollara başvuracaklarını açıklayan inşaat firması yetkilileri, alanın mülkiyetinin 'Avangarden' sitesi sakinlerine ait olmadığını ve imar planlarında konut alanı olarak göründüğünü bildirdi. Çekmeköy Belediyesi ise alanın Ümraniye Belediyesi sınırlarında yer aldığını açıkladı. 



Habertürk


Geri Dön