28 / 04 / 2024

Antakya'da Yeşil Alan olarak bağışlanan arsa satışa çıkarılıyor!

Antakya'da Yeşil Alan olarak bağışlanan arsa satışa çıkarılıyor!

100. Yıl Bahçelievler Konut Yapı Kooperatifi tarafından bataklık alanı alarak “Yeşil Alan” olarak bağışlayan kooperatif yönetimi, yıllar sonra yeşil alan olarak bırakılan arsayı önce park yapıp, ardından imara açması mahalleri ayaklandırmıştı.



Halkın ayaklanması sonrasında parselin satışı Antakya Belediyesi tarafından durdurulmuş, daha sonra görüşülmek üzere ileri bir tarihe ertelenmişti.


Mülkiyeti Antakya Belediyesi’ne ait olan Saraycık Mahallesi 1812 ve 1813 no.lu parsellerin Antakya Belediyesi tarafından önümüzdeki hafta 24 Aralık 2015 tarihinde açık arttırma usulü ile ihaleye çıkarılması ile 1812 no.lu arsanın muhammen bedeli 890 bin 526 Türk Lirası ve 1813 no.lu parselin muhammen  bedeli 814 bin 320 Türk Lirası bedelle satışa çıkarılması “Acaba arsa birilerine peşkeş mi çekilecek?” sorusunu da beraberinde getirdi.


Hatay’ın Büyükşehir statüsüne alınmasının ardından yeni kurulan Antakya Belediyesi tarafından önce yürüyüş parkuru düzenlenip park olarak dizayn edilen, daha sonra belediyeye gelir sağlamak üzere 100. Yıl Bahçelievler Konut Yapı Kooperatifi’nin dönemin Antakya Belediye Başkanı Mahmut Alpagot’a “Yeşil Alan” olarak bağışladığı 1812 ve 1813 no.lu arsaları imara açarak vatandaşların nefes alacağı oksijen sahası olan yeşil alanları elinden almaya devam ediyor.


Geçmiş dönemlerde Mahmut Alpagot’tan sonra Antakya Belediye Başkanlığı yapan merhum Şükrü Güçlü, Bekir Karabacak, İris Şengül Şentürk, Mehmet Yeloğlu ve son olarak Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın “Yeşil Alan” olarak bağışlanan arsayı son zamana kadar imara açmayarak orada yaşayan vatandaşlara park olarak bırakılması  sonucunda vatandaşların takdirini kazanmıştı. 


Hatay Gazetesi


Geri Dön