03 / 05 / 2024

Ümraniye lüks konut projelerinde Ataşehir'i geçti!

Ümraniye lüks konut projelerinde Ataşehir'i geçti!

Seda Tabak, Hürriyet Gazetesi'ndeki bugünkü köşesinde "Ümraniye Ataşehir'i geçti" başlıklı yazıyı kaleme aldı. Geçen hafta basından birkaç arkadaşımla Sur Yapı'nın Tantavi'deki projesi Exen İstanbul'daydık...



Geçen hafta basından birkaç arkadaşımla Sur Yapı'nın Tantavi'deki projesi Exen İstanbul'daydık. Ömek daireleri tamamlanmış. Özenle hazırlanmış gerçekten. Tavan yüksekliği 3 metre olan nadir projelerden biri Exen İstanbul. Benim de beğendiğim projelerden biri. Projenin başka bir özelliği ise, ana yolların hemen yanında, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne çok yakın bir yerde bulunması. Lokasyonunun bu kadar cazip bir noktada olması da yatırım değeri açısından çok önemli. Altan Elmas (Sur Yapı'nın patronu) bir ufak sitemde bulundu. Ataşehir'in finans merkezi olmasının gündeme bu kadar taşındığı bir dönemde, Ümraniye'nin çoktan finans merkezi olduğunu, fakat bu durumun görmezden gelindiğini söyledi. Halihazırda 5 banka ve 1 sigorta şirketi olmak üzere 6 genel müdürlük binasının bulunduğu bir lokasyondan bahsediyoruz. Finansbank operasyon merkezinin Ümraniye'ye gelen ilk banka olduğunu söyledi Altan Bey. Hemen arkasından Citibank, Bank Asya, Türk Ekonomi Bankası, Albaraka Türk'ün genel merkezlerini buraya taşıdığım da. Sadece bankalar değil üstelik. Birçok büyük firmanın genel müdürlükleri de birer ikişer taşınmaya başlamış. Önce Bayer Kimya, soma Bosch, Siemens, Avea, Casper, Sony, Total, Eurasia, Global İletişim, Nobel İlaç ve Avon Kimya taşınmış. Yem yapılan ofis projeleriyle birçok firmanın daha Ümraniye'ye geleceğini söyleyen Altan Bey'e göre Ümraniye, Ataşenir! geçti. Bunun sebebini ise kendisi şöyle anlatıyor: "Hem 1. hem 2. köprüye ulaşım ve ikisinin ortasmda yer alması, düzgün imar planlan ve arazi büyüklüklerinin olması. Bir de buralan destekleyen AVM'ler var, Ikea, Meydan, Ümraniye Carrefour gibi sosyal merkezler de gelişti ve buna paralel olarak konut da gelişti. Hem ofis, hem konut, hem de bunlan destekleyen AVM'lerle beraber Ümraniye bir cazibe merkezi haline geldi. Zaten fiyatlarda da Alaşehir'le atbaşı giden rakamlar var. 2008-2009'da İstanbul'da ofis kiralamasının en çok yapıldığı bölge Ümraniye. İstanbul'daki bütün ofis kiralamalarına bedel bir potansiyel var, kiralanmış ofis potansiyeli."

Emine Sabancı Kamışlı yeni şirket kurdu

Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emine Sabancı Kamışlı gayrimenkul danışmanlığı şirketi kurdu. Türkiye'nin en etkili kadın yöneticilerinden biri olan, Şevket Sabancı'nın kızı Emine Sabancı Kamışlı'nın yönetimindeki şirkette, Aksigorta Genel Müdür Yardımcısı Sami Vodina ve Türk Hırvat İş Konseyi Başkanı Hüseyin Çağatay Özdoğru görev alıyor. 5 Ocak'ta tescil işlemleri yapılan şirketin adı Kiraz 2 Gayrimenkul Yatınmı ve Danışmanlık AŞ. 50 bin TL . sermaye ile kurulan şirket faaliyetlerini Kavacık'taki genel merkezinden yürütecek, Kiraz 2'nin faaliyetleri arasında; yurt içinde veya yurt dışında her türlü gayrimenkul projelerinin (arsa, arazi, ofis, alışveriş ;: merkezleri, konut, turistik tesisler ve bunlaniı tümünü veya bir kısmım ihtiva eden projeler de dahil fakat bunlarla sınırlı olmamak üzere) yerlerinin belirlenmesi ve bu projelere yatırım yapılması bulunuyor.
Hürriyet/Seda TABAK


Geri Dön