28 / 04 / 2024

Ümraniye Necip Fazıl'daki düşük imar, dönüşümü yavaşlatıyor!

Ümraniye Necip Fazıl'daki düşük imar, dönüşümü yavaşlatıyor!

Seçildiği günden beri Alo Muhtar hattıyla mahallelerin sorun ve şikayetlerini anında cevaplayarak sorunları çözüme kavuşturan Ümraniye Necip Fazıl Mahalle Muhtarı Kadir Delbalta, muhtarlık çalışmalarını ve İstanbul'daki muhtarların sorunlarını anlattı.



Seçildiği günden beri Alo Muhtar hattıyla mahallelerin sorun ve şikayetlerini anında cevaplayarak sorunları çözüme kavuşturan Ümraniye Necip Fazıl Mahalle Muhtarı Kadir Delbalta, muhtarlık çalışmalarını ve İstanbul'daki muhtarların sorunlarını anlattı.


Ümraniye Necip Fazıl Mahallesi'nde dört dönemdir muhtarlık yapan Kadir Delibalta aynı zamanda İstanbul Muhtarlar Federasyon Başkanı. Bir koltukta birkaç karpuzu başarıyla taşıyan Delibalta, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonumda da Kurucu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor... 


KEYİFLİYİZ, HUZURLUYUZ, ONURLUYUZ 

Sözlerine, son günlerde Cumhurbaşkanının Türkiye genelindeki muhtarları Beştepe külliyesinde periyodik olarak ağırlamasıyla başlayan Delibalta, "Sayın Cumhurbaşkanımızın muhtarlarla buluşması son 3 yıldır yapılıyor. Çok önemli bir proje. Keyifliyiz, huzurluyuz, onurluyuz, alt kademeyle üst kademenin buluşması bizim üzerimizden üç tane mesaj veriyor. Bir; halka diyor ki; 'ey halkım senin kendi elinle seçtiğin muhtarını her hafta ben sarayıma alarak dinliyorum.' Belediye başkanlarına, kaymakamlara, bürokratlara da diyor ki; 'akıllı olun demokrasinin mihenk taşı muhtarı buraya alıyorum. Doğru çalışmazsanız sizin burada her şeyinizi bana anlatırlar, ya da inin sahaya muhtarlarla kol kola çalışın.' En önemli mesajı da bize veriyor. 'Ey muhtar diyor; gelişen dünya karşısında geliştir kendini, olgunlaştır.' 


EN BÜYÜK MAHALLEYDİK BÖLÜNDÜK 

Necip Fazıl Mahallesi ile ilgili de bilgi veren Muhtar Kadir Delibalta, mahallelerinin Ümraniye'nin en büyük mahallesi olduğunu belirterek,"10 yıl dört mahalle olarak yönettim. Mahallemiz dörde bölündü ve Necip Fazıl Mahallesi olarak devam ediyoruz görevimize. 


DÜŞÜK İMAR, KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ YAVAŞLATIYOR 

Bölgemizde en büyük sorun imar sorunu. Yüksek imar burada yok. Buradaki imar çok düşük, 13 mahallede bu sıkıntı var. Bu da doğal olarak kentsel dönüşümü yavaşlatıyor. Şu an mahallemizde olan yapılaşma halkın kendi imkanlarıyla kaçak göçek yaptığıdır. Mahallemizde en büyük sıkıtı düşük imar uygulamasıdır. Muhtar olduğumda bir tane park yoktu, sular akmıyordu, yollar yoktu. Ancak halen yeterli noktaya geldiğimizi söyleyemem. İmardan dolayı gelişemiyoruz. Yanımızda dünkü ilçe Çekmeköy çok gelişti, biz geride kaldık. Ümraniye merkez mahalleleri gelişti bizim bu taraflar gelişmedi imar düşüklüğünden dolayı. 


MAHALLEMİZE BELEDİYE SPOR SALONLARI YAPMALI 

Necip Fazıl Mahalle Muhtarı Kadir Delibalta son olarak Ümraniye Belediyesi'nin park sayısını artırmasına da değinerek sözlerini söyle sürdürdü: "Mahallemizde park ve spor tesisi eksikliği var. Bunları belediyemiz bir an önce yapmalı ve gençler spora teşvik edilmeli. Biz muhtarlık olarak sosyal çalışmalara çok önem veriyoruz. Halk eğitim merkeziyle birlikte çeşitli kurslar açtık. Ümraniye Belediyemiz de spor salonları açarsa gerek spor, gerekse sosyal çalışmalara vatandaşın katılımı mahallemiz de birçok kötü alışkanlıklardan arınmış olur." 


Flash Haber


Geri Dön