02 / 05 / 2024

Ümraniye'de 980 bin TL'ye tripleks bina! İcradan!

Ümraniye'de 980 bin TL'ye tripleks bina! İcradan!

T.C. Ümraniye 3. İcra Müdürlüğü tarafından Ümraniye Atakent Mahallesi'nde bulunan tripleks bina satışa çıkarıldı...



VERİLEN İLANA GÖRE;

T.C. ÜMRANİYE 3. İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN
TAşžINMAZ SATIşž İLANI

Dosya No: 2009/24344 Esas

Bir borçtan dolayı hacizli bulunan ve aşağıda tapu kaydında adeti, cinsi, evsafı, kıymeti ve önemli özellikleri ile satış şartları belirtilen taşınmazın müdürlüğümüzce açık arttırma suretiyle satılarak paraya çevrilmesine karar verilmiştir.

TAPU KAYDI: Ümraniye İlçesi, İstiklal (Atakent) Mah, de kain 1754 ada, 3 parselde kayıtlı 341,00m2 miktarlı arsa vasıflı taşınmazın tamamı

İMAR DURUMU: Ümraniye İlçesi, İstiklal(Atakent) Mahallesi 1754 ada, 3 parsel sayılı yer 13.02.1998-15.03.199 T.T.'li 1/1000 ölçekli Ümraniye Revizyon Uygulama İmar Planına göre; H=6.50m. (2 kat) irtifada Blok Nizam yapılanmada KONUT alanın ¬da kalmaktadır.

TAşžINMAZIN HALİ HAZIR DURUMU VE NİTELİĞİ: Satışı yapılacak gayrimenkul İstanbul, Ümraniye ilçesi Atakent Mahallesi, Badem Sokağında kain 1754 ada, 3 parselde inşa edilmiş 12 (eski. 10) sokak kapı numaralı çatı arasında odaları olan tripleks binanın tamamıdır.

Ana bina Badem sokağı ile Başak Sokağı üzerinde köşe başında zeminde 90m2 alanda kurulmuş Bodrum+ Zemin+ Normal kattan ibaret 3 katlı, çatı arasında odaları olan bir cephede bitişik tripleks bina olup diş cephesi sıvalı- boyalı, üzeri ahşap oturtma çatı üstü kiremit ile kaplıdır.

Parsel etrafı duvar üzerine demir parmaklık ile muhafazalı olup binaya Badem Sokağı üzerinden 14 basamak çıkılarak zemin kattan PVC doğramalı camekanlı bölümden ve möbleli çelik kapıdan girilmektedir.

Bina içi katlar arası mermer basamaklı ve alüminyum korkuluklu merdivenleri vardır. Binanın bodrum katında sığınak ve depo, zemin katında giriş holü, koridor, mutfak, salon, WC, Normal katında hol, banyo, dört oda, çatı arasında WC, salon ve mutfak mevcut olup tamamı 380m2 miktarlıdır. Bina kısmen bodrum, kısmen zemin kattan sonra 1,50m. kadar çıkmalıdır.

Giriş holü, koridor ve mutfak zeminleri mermer, duvarları boyalı olup üzeri granit kaplı mutfak tezgahı ve mutfak dolapları vardır. Banyo ve WC zeminleri seramik, duvarları fayans kaplı olup banyoda jakuzili küvet, klozet, lavabo, VVC'Ierde alaturka tuvalet taşı ve lavabo vardır. Salon ve oda zeminleri laminat parke kaplı olup duvarlar boyalıdır. Tripleks evin kapıları üzeri boyalı ahşap, pencereleri PVC doğramalı olup bodrum ve zemin katın pencereleri demir parmaklık ile muhafazalıdır. Zemin katın salon, normal katın iki oda ve çatı arası salon önlerinde zeminleri seramik kaplı, etrafı duvar korkuluklu balkonları vardır.
Tripleks binada elektrik, su ve doğalgaz kat kaloriferi tesisatı mevcut olup faaldir.  ,

TAşžINMAZIN KIYMETİ: Taşınmazın satış bedeli 980,000,00-TL takdir edilmiştir.

SATIşž şžARTLARI: Satışa konu gayrimenkulün birinci arttırmasının 16.08.2011 günü saat 14:40 -14:50 arasında,
ÜMRANİYE 3. İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDE açık arttırma sureti ile yapılacaktır. Bu arttırmada tahmin edilen kıymetin % 60 'ını ve rüçhanı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedel ile alıcı çıkmazsa en çok arttıranın taahhüdü baki kalmak şartı ile aynı taşınmaz 26.08.2011 günü saat 14:40 -14:50 saatleri arasında aynı yer ¬de ikinci arttırmaya çıkarılacaktır. Bu arttırmada da bu miktar elde edilmemişse gayrimenkuller en çok arttıranın taahhüdü saklı kalmak üzere arttırma ilanda gösterilen müddet sonunda en çok arttırana ihale edilecektir. şžu kadarki arttırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetlerinin % 40 'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olana alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme paylaştırma masraflarının geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
Arttırmaya iştirak edeceklerin tatmin edilen kıymetin % 20 si nispetinde nakdi 'TL' sı veya bu miktar kadar Milli bir bankanın teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. İhale pulu, tapu alım harcı ve %1 KDV alıcıya aittir. Birikmiş vergiler, tapu satım harcı ve tellaliye satış bedelinden ödenir. İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu taşınmaz üzerindeki haklarının hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarının dayanağı belgeler ile 15 gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

İhaleye katılıp daha sonra ihale bedeli yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilin mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak bu fark varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

şžartname ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup, masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilir.

Satışa iştirak edenleri şartnameyi görmüş ve mündericatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2009/24344 Esas sayılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

Satış ilanı ilgililerin adreslerine tebliğe gönderilmiş olup, adreste tebligat yapılmaması veya adresleri bilinmeyenlerin de tebliğ yerine kain olmak üzere ilanen tebliğ olunur. 01.07.2011 (İc.İf.K.126)

(Basın:44474)

Detaylı bilgi için tıklayınız


İclal Süzgün/Emlakkulisi.com


Geri Dön