Ümraniye'de fiyatlar 3 yılda yüzde 30 arttı!
Türkiye’yi finansta devler ligine taşıyacak İstanbul Finans Merkezi ve yakın zamanda hizmete girecek olan metro hattı Ümraniye’nin değerini artırdı. Bölgede fiyatlar 3 yılda yüzde 30 yükseldi.
Son yıllarda Anadolu yakasının gözdesi haline gelen Ümraniye, ana arterlere yakınlığı sayesinde Avrupa yakasına da rahat erişim sağlanabilen bir bölge konumuna geldi. Hızlanan alternatif ulaşım ve altyapı çalışmalarıyla bölgenin değeri yükseltiyor. Bölgenin TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne yakınlığının yanında Yavuz Sultan Selim Köprüsü bağlantı noktasına da oldukça yakın konumlu olması, ulaşılabilirlik açısından bölgeyi avantaj sağlıyor. TSKB Gayrimenkul Değerleme Özel Projeler Değerleme Departmanı, Değerleme Uzmanı Güneş Özçelik, yakın zamanda hizmete girecek olan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metro hattının bölge adına önemli bir adım olduğunu belirtti ve "Bu hatta entegre edilecek ve 3 yıl içerisinde tamamlanması planlanan metro hattı ulaşımı oldukça rahatlatacak. Son olarak Marmaray ve Kadıköy-Kartal metro hattına planlanan bağlantıyla ulaşılabilirlik açısından Ümraniye'nin kaderi değişecek" şeklinde açıklamalar yaptı.
3 YILDA YÜZDE 30 FİYAT ARTIŞI
Ümraniye'de son yıllardaki fiyat artışlarına bakıldığında ise genel etkilenmenin metro hattı boyunca gerçekleştiği görülüyor. İlçe merkezi olarak kabul edilen bölgede, Üsküdar Ümraniye- Çekmeköy metro hattının istasyonlarına yakın mesafede konumlu konutların satış bedellerinde son 3 yılda yaklaşık yüzde 30 oranında artışlar yaşanarak yeni binalarda metrekare fiyatı 4 bin- 4 bin 500 lira aralığına yükseldi. İlçede genel anlamda fiyat artışı yaşanan bir diğer bölge ise Şerifali. Şerifali bölgesinde yeni ve nitelikli binalar ile site özelliği gösteren yeni projelerde metrekare fiyatı 4 bin 500 lira altına düşmüyor.
OFİS PAZARI GELİŞİYOR
Ümraniye'nin ofis bölgesi olarak gelişimini esas tetikleyen projeler ise Küçüksu'da. Bölgedeki doluluk yüzde 95'in üzerinde. Küçüksu yakınındaki Site bölgesi de bu gelişimden etkilendiğini belirten Özçelik, "Bu bölgelerin yanı sıra, TEM bağlantısı ve Ataşehir'e yakınlığı ile konutun yanında ofis fonksiyonu ile de gelişimini destekleyen Şerifali'de de ofis yapıları bulunuyor. Ümraniye geneline bakıldığında, son yıllarda birçok uluslararası firma tarafından tercih edilen bölgenin, yeni ofis projeleriyle Anadolu yakasında MİA (Merkezi İş Alanı) konumuna gelmeye başladığı söylenebilir" dedi.
İFM SON HIZLA DEVAM EDİYOR
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) öncülüğünde Ataşehir'de hayata geçirilen İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nde (İFM) inşaat tüm hızıyla devam ediyor. Kamu ayağındaki Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK) ve Merkez Bankasının binaları TOKİ tarafından inşa ediliyor. İstanbul Finans Merkezi (İFM) projesiyle yılda yaklaşık 20 milyar euro gelir elde edileceğini belirten Toplu Konut İdaresi Başkanı (TOKİ) M. Ergün Turan, "İstanbul, finans merkezi olmak için Dubai, Pekin, ve Varşova gibi şehirlerle yarışıyor. Projede Merkez Bankası, Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) gibi kamu kurumları inşaatları da yer alıyor" diye konuştu.
3 MİLYAR LİRALIK YATIRIM
50 bin çalışan, 25 bin ziyaretçi, 11 bin oturan ile günde 90 bine yakın insan sirkülasyonunun oluşacağı bölgede, iş ve alışverişiyle, kendi ekonomisini de yaratan bir yerleşime dönüşeceğini vurgulayan Turan, "Dolayısıyla, yaklaşık 3 milyar lira yatırım maliyetli bu dev projeyle, İstanbul'a şehir içinde şehir; bir finans şehri ekleniyor" diye sözlerine ekledi.
Sabah