28 / 04 / 2024

Ümraniye’de metro inşaatı göçüğü soruşturmasında 16 kişiye dava!

Ümraniye’de metro inşaatı göçüğü soruşturmasında 16 kişiye dava!

Ümraniye’de 2 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan metro inşaatı göçüğü ile ilgili başlatılan soruşturmada 16 kişi hakkında, "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.



Ümraniye’de 2 kişinin hayatını kaybettiği metro inşaatı göçüğü ile ilgili başlatılan soruşturma tamamlandı. 16 kişi hakkında, "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Hürriyet'te yer alan habere göre; İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 2 Kasım 2018 tarihinde inşaat faaliyeti süren Dudullu-Bostancı metro aktarma istasyonunda göçük meydana geldiği, istasyonun yanındaki sitenin güvenlik görevlileri Güray Halat ve Mehmet Altun’un göçük altında kalıp hayatını kaybettiği ifade ediliyor.

16 KİŞİ HAKKINDA 15 YILA KADAR CEZA İSTENDİ

İddianamede, aralarında yüklenici firmanın proje müdürü Hacı Mustafa Yurt, proje müdür yardımcısı Rıfkı Töremez’in olduğu 16 şüpheli bulunuyor. İddianamede bilirkişi raporuna atıfla 16 şüphelinin asli kusurlu, ölenler Güray Halat ve Mehmet Altun’un kusursuz olduğu ifade edilerek, 16 şüphelinin, "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası alması istendi.

İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI HAKKINDA TAKİPSİZLİK KARARI VERİLDİ

Savcılık, alt yüklenici firmada iş güvenliği uzmanı olarak görevde bulunan Tuğrul Görgüç hakkında ise takipsizlik kararı verdi.

Ümraniye'de metro inşaatı yakınında göçük: 2 kişi öldü!


Geri Dön