30 / 04 / 2024

Umur Güven´den mortgage tüyoları!

Umur Güven´den mortgage tüyoları!

Garanti Mortgage Genel Müdür Yardımcısı Umur Güven, yaşanan artışın bu zamana kadar en ciddi büyüme rakamı olduğunu söyledi



2009 yılının durgunluğunu atlatan konut piyasasının, son çeyrekten başlayarak 2010 yılının ilk yarısında kullandırdığı kredilerin miktarında ciddi bir artış olduğunu belirten Garanti Mortgage Genel Müdür Yardımcısı Umur Güven, yaşanan artışın bu zamana kadar en ciddi büyüme rakamı olduğunu söyledi.

2010´un ilk çeyreğinde kredi hacminin yaklaşık yüzde 7 büyüyerek, 45.5 milyar TL´ye ulaştığını altını çizen Güven, "Son verilere göre gelinen nokta sevindirici. Yıl başından bu yana kullanılan kredi miktarı 49.7 milyar TL oldu. Sektör yılbaşına göre yüzde 17 büyüdü" dedi.

Bu hızlı arıştan kendilerinin de pay aldığını belirten Güven, "İlk 6 ay içinde sektör liderliğimizi devam ettirerek, 20 binden fazla müşterimizi ev sahibi yaptık. Bu rakam bizim için oldukçe sevindirici bir gelişme" dedi.

Beklenti yüksek
Konut kredisi sektörünün yüzde 25´lerin üzerinde büyüyeceği beklentisinde olduklarını ifade eden, Güven, "Bu yıl 53 milyar TL´yi aşan bir rakama ulaşılacağını tahmin ediyoruz. Biz de sektör ortalamasının üzerinde büyüyerek, 2007 yılından bu yana sürdürdüğümüz liderliği devam ettirip, 2010 yılını da yine sektör lideri olarak bitirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Tüketicilere konut alımı konusunda ciddi önerilerde bulunan Güven, faizlerde düşüş beklentisiyle ev alımı ertelendiğinde, o dönemde yaşanan her hangi bir artışın tüm kazancı götürebileceğini belirtti. Örneğin konut fiyatlarında meydana gelecek bir artışın faiz düşüşünden elde edilecek finansal kazancı da ortadan kaldıracağını söyleyen Güven, "Tüketicilerin bu konuya çok dikkat etmeli. Fiyatının iyi olduğuna inandıkları gayrimenkulleri, gelir seviyelerine göre ödeyebilecekleri imkanı yarattıkları takdirde kaçırmasınlar. Mortgage kullanmak isteyen tüketicilere en önemli tavsiyemiz; kredi kullanırkenkendigüçlerin aşmayacak şekilde planlama yapmaları" dedi.

Güven´den mortgage tüyoları;
1. Kredi ödeme planı, ödeme yapısı ve ödeme güçleri ile uyumlu olmalı
2. Kredinin türü ve vadesi seçilirken, bireylerin gelecekteki nakit akışlarının ne olacağını göz önüne alınmalı,
3. Bu konuda profesyonel danışmanlık alınmalı,
4. Kredisi kullanacak müşteri, kredinin faiz oranıylabirliktetüm masraflarıda birden fazlabankadan öğrenmeli ve karşılaştırmalı,
5. Ekspertiz raporu iyi incelenmeli.
Hüseyin BELİBAĞLI/emlakkulisi.com

YASAL UYARI : Haber sitemiz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve fotoğraflar, ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.


Geri Dön