03 / 05 / 2024

Umut Özen: Manavgat'ın alt yapısı çürümüş!

Umut Özen: Manavgat'ın alt yapısı çürümüş!

Antalya İleri Gazetesi'nin yazarlarından Umut Özen bugünkü yazısında Antalya'nın Manavgat ve Alanya İlçeleri'ndeki yapı eksiklikleri dile getirdi. İşte Umut Özen'in o yazısı...



Hani Büyükşehir Belediyesi yasası çıkmasaymış gerçekten Alanya ve Manavgat’ta Allaha emanet yaşam sürülecekmiş. Bu noktada mevcut yerel yönetim başkanları bu ifademe burun kıvıracaklardır ancak ne Manavgat’ın kanalizasyonlarındaki bitmiş tükenmiş durum sona eriyor, ne de Alanya’nın yıllardır çözüm bekleyen ancak bir türlü el atılmamış sıkıntıları tamamlanıyor. İşte bugün tüm bu tıkanmışların önünü Büyükşehir Belediyesi ve ilçe Koordinatörleri açıyor.


Lağımı da açıyor, Kanalizasyonu da açıyor, Denize dökülecek arıtma tesislerinin damıtılmasını da hepsini Büyükşehir yapıyor.

Evet Büyükşehir Belediyesinin yapması gereken hizmetler var. Kimileri ertelemiş, kimileri sadece bunlara yama yapmış, kimileri de hiç oralı olmamış. Sorunlar birike birike, bugüne gelmiş ve tüm bu tıkanıkları Büyükşehir görüp harekete geçmek zorunda kalmış. Özellikle Manavgat’ın alt yapısı nerdeyse çürümüş.


Tüm kanallar, yıllardır aynı tip boru ve kalınlıktaki ileti akslar ile yerin altında hizmet vermiş. Bu yerel yönetimin başındakiler ne artan nüfusu düşünmüş, ne de altın yumurtlayan tavuk olarak görülen turizm düşünülmüş. Vermişler her şeyi Manavgat çayına Manavgat çayında dibi tutmuş adeta. Ne hela’nın gideri, ne mutfağın atığı, ne de lokantaların, işletmelerin döküntüler. Hepsi Manavgat ırmağıyla işin kolay çözüm yolunu bulmuş. Ver ırmağa boruyu gitsin denize. İşte Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in de verdiği savaş ve mücadele buradan başlıyor. Her şeyi ırmağa bırakan anlayış denizi de kirletmiş, bunun ötesinde alt yapıyla da hiç ilgilenilmemiş. Hatta hatta giderler özellikle üzeri kapatılarak asfalt yapılmış, kaldırım yapılmış.


Manavgat’ın bu sorunlarını anlat anlat bitmeyecek. Alanya da ise memlekete hizmet verilmesi için çaba gösterilmiş ancak siyaset orada da zaman zaman hortladığına tanıklık ediyoruz. Özellikle Çöp Terfi istasyonunun yapımının geciktirilmesinin baş nedeninin bir önceki yönetim olduğu ayan beyan ortaya çıktı. Şimdi bu sorun ile birlikte alt yapı da yaşanan tüm aksaklıklar Büyükşehir Belediyesinin usta hizmetkarları sayesinde bir bir çözülüyor. Elini kolunu bağlamış Büyükşehir Belediyesinin yaptığı hizmetleri ve çalışmaları izleyen yerel yönetimlere inat Her şey Antalya için Her şey memleket ve vatandaş için Düsturuyla çalışmalar gece gündüz devam ediyor.




Antalya İleri/Umut ÖZEN



Geri Dön