29 / 04 / 2024

Muttalip'e yapılacak büyük alt yapı yatırımının temeli atıldı!

Muttalip'e yapılacak büyük alt yapı yatırımının temeli atıldı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve ESKİ ortaklığında Muttalip’te yapımına başlanacak olan büyük alt yapı yatırımının temeli dün Muttalip Meydanı’nda düzenlenen törenle atıldı.



Muttalip’in önemli bir gün yaşadığını söyleyerek konuşmasına başlayan Ataç, “Tepebaşı bölgesinde iki sorunlu yerimiz kaldı. Muttalip inşallah bugün başlıyor. Arkasından Çukurhisar bölgemiz var. 2014 seçimlerinde hem burada hem de Çukurhisar’da altyapıların yapımına dair sözü zaten Büyükşehir Belediye Başkanımız vermişti. Bu sözünü yerine getirdiği için sizler adına kendisine ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum” dedi.


Daldır çıkart projeleri değil

Muttalip’in en önemli eksiği olan kanalizasyon şebekesinin temelini atmak için bir araya geldiklerini anlatan Büyükerşen ise ” Büyükşehir Belediyesi olarak Muttalip’in altyapı eksikliğini giderecek olan yatırıma Terfi İstasyonu ile başladık. Tabii gerek Muttalip’deki kanalizasyon hatları için yapılan hesaplamalar, gerekse terfi İstasyonu için yapılan hesaplamalar belli bir projeye dayanıyor. Bu projeler hemen daldır çıkart projeler değil. Uzun zaman, hesap, araştırma, etüt, hesap ve kitabı gerektiriyor” diye konuştu.


En büyük yatırım

Proje çalışmalarının zaman aldığına dikkat çeken Başkan Büyükerşen, “Bir iş yapacaksanız sağlam proje yapmak zorundasınız. Sağlam proje yaparsanız eskilerin deyimi ile evladiyelik olur. Bu işler bitecek ama sabırlı olmak zorundasınız. Bizler elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Büyükşehir Belediyemiz bu iş için eski parayla yaklaşık 12 trilyon, yeni parayla 12 milyon harcayacak. 12 milyon ile de kalacağını düşünmüyorum, çünkü döviz kurlarında bazı artışlar olabilir.


Sakarya Gazetesi


Geri Dön