29 / 04 / 2024

Slovenya'dan Büyükçekmece'ye yatırım atağı!

Slovenya'dan Büyükçekmece'ye yatırım atağı!

Büyükçekmece Belediyesi ile kardeş şehir olan Slovenya'nın Kranj kentinden gelen işadamları, Büyükçekmece'de yatırım yapmaya hazırlanıyor. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, konuklarına ilçeye dair bilgiler verdi.




Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün ziyaret eden Kranj Ticaret Odası Başkanı Ludvik Kavcic ve beraberindeki Slovenyalı işadamları, yapılabilecek yatırımlar ve iş bağlantıları üzerinde görüş alışverişinde bulundular. Slovenya heyetini yemekli bir toplantıda ağırlayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, konuklarıyla bizzat ilgilenerek Büyükçekmece'nin ekonomik, sosyal ve kültürel yapısına ilişkin bilgiler verdi.  


Büyükçekmece'nin rant değeri artıyor


Albatros Restaurant'ta gerçekleşen yemekli toplantıda konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece'nin her geçen gün rant değeri artan İstanbul'un gözde ilçelerinden bir tanesi olduğunu belirterek, iki kardeş şehir arasındaki ticari işbirliğinin bağları daha da güçlendireceğine inandığını söyledi.


Yeni projelere hayata geçirilecek


Toplantıda Büyükçekmece ile Kranj şehirleri arasında oluşturulabilecek yatırımlar ve iş bağlantıları üzerine görüşmeler de yapıldı. Slovenyalı heyet Büyükçekmece'de yer alan fabrika ve firmalar hakkında da bilgi aldı. Toplantının son bölümünde Büyükçekmece ile Kranj kardeş şehir ilişkileri kapsamında ekonomik, sosyal, kültürel ve eğitim alanlarında yeni projelerin hayata geçirilmesi konusunda görüş birliğine varıldı.


Toplantı sonrasında Başkan Akgün, Slovenyalı konuklarına Büyükçekmece'yi gezdirdi. Akgün'e Belediye Meclis Üyesi Ahmet Şahin eşlik etti.​


Büyükçekmece Belediyesi



Geri Dön