28 / 04 / 2024

Un, şeker derken mutfağın bir demirbaşına daha okkalı zam geldi! Artık altın kadar değerli

Un, şeker derken mutfağın bir demirbaşına daha okkalı zam geldi! Artık altın kadar değerli

Un, şeker, çay ve yağın ardından bir okkalı zam da yumurtaya. Yazla birlikte tüketim azaldığı için fiyatların gerilediği yumurtaya yüzde 50’nin üzerinde zam yapıldı.



Yumurta üretiminde artan yem, nakliye ve enerji maliyetleri fiyatları etkiledi. Birkaç hafta önce 30 lira civarında satılan yumurtanın kolisi 50 liralara kadar çıktı. Ucuzluk marketlerde orta boy yumurtanın fiyatı 46,5 lirayla 47,5 lira arasında değişmekte. 

Türkiye gazetesinden Önder Çelik'in haberine göre; yumurta maliyetlerinin 1,5 lira seviyesinde olduğunu ifade eden üreticiler, bir süredir toptan satış fiyatlarının 70 kuruş olması sebebiyle üretimin durma noktasına geldiğini ifade ediyordu. Yüzde 100'ün üzerinde zarar ettiklerini kaydeden üreticiler, devletten yem desteği isterken, nakliye maliyetlerinin de 3 bin liradan 10 bin liraya çıktığını dile getiriyordu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön