17 / 07 / 2024

Unibail-Rodamco ile Renault-Nissan işbirliği yaptı!

Unibail-Rodamco ile Renault-Nissan işbirliği yaptı!

Renault-Nissan İttifakı ve Avrupa"nın en büyük Ticari Gayrimenkul yatırımcısı, geliştiricisi ve işletmecisi olduğu belirtilen Unibail-Rodamco, elektrikli ulaşımı kolaylaştırmak için işbirliği anlaşması yaptı


Döviz ve altında al-sat kolaylığı!


Konuya ilişkin yazılı açıklamada, Renault"nun Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdürü Patrick Pelata ile Unibail-Rodamco Yönetim Kurulu Başkanı Guillaume Poitrinal"ın, elektrikli araç geliştirilmesini hızlandırmayı hedefleyen bir işbirliği anlaşmasını imzaladıkları belirtildi. Unibail-Rodamco Grubu"nun, ticaret merkezlerinin karbon salımlarının binaların enerji tüketiminden çok esas olarak ziyaretçilerin ulaşım araçlarından kaynaklandığını açıkladığı dile getirilen açıklamada, bu nedenle, daha temiz ulaşım şekillerinin geliştirilmesinin Grubun çevre stratejisinin önemli bir bölümünü oluşturduğu vurgulandı.

Açıklamada, Renault Nissan İttifakı"nın, elektrikli araçta dünya liderliğini hedeflediği ve tüm müşterilerin ihtiyaçlarını karşılayacak eksiksiz bir ürün gamını erişilebilir fiyatlara sunacağı ifade edildi. Unibail-Rodamco ve Renault arasındaki işbirliği anlaşmasının dün Uluslararası Paris Otomobil Fuarı"nda imzalandığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
'Bu bağlamda, Renault ve Unibail-Rodamco arasındaki işbirliği iki temel eksende şekillenecek: Unibail-Rodamco alışveriş merkezlerinde elektrikli araçlar konusunda bir tanıtım ve duyarlılaştırma operasyonu düzenlenecek. Unibail-Rodamco ve Renault, Fransa ve İspanya"da, 2010 ve 2012 yılları arasındaki farklı tarihlerde ziyaretçilere yeni Renault elektrikli modellerini özel olarak deneme fırsatını sunacak. Yaklaşık 8 milyon ziyaretçi böylelikle bu yeni deneyimi yaşama fırsatını elde edecekler. Turnenin ilk etabı, 26 ile 30 Ekim 2010 arasında Parly 2 (Le Chesnay - 78) alışveriş merkezinde gerçekleşecek. Merkezin günlük 40 bin ziyaretçisi burada yüzde 100 elektrikli aile sedanı Fluence ile aracın Eylül 2011 için öngörülen satışa sunulması öncesinde deneme sürüşü yapma şansını elde edecek.' Renault elektrikli araçlarının satışına paralel olarak 2010 ve 2012 arasında şarj altyapısı kurulması çalışmalarının da Unibail-Rodamco Grubu tarafından uygulamaya konulacağı belirtilen açıklamada, Fransa"daki 22, İspanya"daki 14 ticaret merkezinin 2012 sonuna kadar bu altyapıya sahip olacağı ifade edildi.

Unibail-Rodamco Grubu"nun böylece Grubun çevre stratejisinin hem sembolik hem de en önemli adımı olarak geniş ölçekli şarj altyapı kuruluş çalışmalarını başlatan Avrupa"daki ilk ticari gayrimenkul grubu olacağı dile getirilen açıklamada, 'Bu durum aynı zamanda Unibail-Rodamco"nun müşterilerine her zaman yenilikçi hizmetler sunma hedefini bir kez daha hayata geçirmek için bir fırsat oluşturuyor, çünkü 2012"den itibaren, grubun alışveriş merkezlerinde 1 saatte bir elektrikli aracı şarj etmek mümkün olacak. Elektrikli araçlar için basit, pratik ve hızlı şarj altyapısına erişim ile herkes için sürdürülebilir ulaşım, bu anlaşmanın imzalanması ile mümkün oluyor' denildi. Açıklamada değerlendirmesine yer verilen Unibail-Rodamco Başkanı Guillaume Poitrinal, 'Müşterilerimizi Renault"nun elektrikli araçları ile tanıştırmanın onlara biraz da yarınlardaki yaşam biçimleri hakkında fikir vermek olduğuna inanıyoruz. Biz her zaman yepyeni deneyimlerin mekanı olmayı amaçlıyoruz' ifadesini kullandı.

Renault Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdürü Patrick Pelata ise 'Unibail-Rodamco Grubu gibi bir iş ortağımızın olmasından dolayı gururluyuz. Birlikte, tüketicilere elektrikli ulaşımın basit, pratik ve ekonomik olabileceğini göstereceğiz' dedi.
AA


Geri Dön