29 / 04 / 2024

Unicera Fuarı 'nda su ve hamam kültürü buluşacak!

Unicera Fuarı 'nda su ve hamam kültürü buluşacak!

Armatür ve vana sektöründe hizmet veren Adell Armatür, köklü bir geçmişe sahip olan su medeniyetine ilişkin topladığı seçkin eserlerden oluşan koleksiyonunu Unicera Fuarı 'nda sergileyecek



“Osmanlıda Yıkanma Kültürü: Hamam ” isimli sergi, Beylikdüzü Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi alanında 2 - 6 Mart 2011 tarihleri arasında düzenlenen Unicera Fuarı 'nda ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Adell Armatür 'ün koleksiyonunda tarihi musluklar, ibrikler, işlemeli bezler, gündelik yaşamda suyun kullanılmasına aracılık eden her türlü objenin yer aldığını dile getiren Adell Armatür ve Vana Fabrikaları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Topçu, su ve hamam kültürüne ilişkin her türlü bilgi ve belgenin kendilerinde mevcut olduğunu belirtti.

“Hamam ” sergisinde, hamam kültürümüzü yansıtan el işlemesi bohçalardan havlulara, bardaklardan peştemallere kadar her türlü malzemenin sergileneceğini belirten Topçu, “Türk hamamı gelenekleri ve hamam malzemeleri köklü su medeniyetimize işaret etmektedir. Hamamlarımız eskiden toplumun gündelik yaşamında, özellikle kadınlarımız için önemli bir yer tutardı. İstanbul şehri geçmişte hamamlarıyla meşhurdu ” diye konuştu.

Hamam sergisinin amacını toplumda unutulmaya yüz tutmuş hamam kültürünü yeniden canlandırmak olarak tarif eden Topçu, “Bugün birçokları kapalı olan hamamlarımızı ve günümüzde kullanılmayan, zamanında hepsi birer şaheser olan hamam kültürümüze ait eşyaları yeniden gündeme getireceğiz ” diyerek sözlerini bitirdi.


Geri Dön