27 / 09 / 2024

Üniversite öğrencileri ev kiralarına tepkili: Bir evin kirasını 6 öğrenci anca öderiz!

Üniversite öğrencileri ev kiralarına tepkili: Bir evin kirasını 6 öğrenci anca öderiz!

Asgari ücretliler ve emeklilerin yanı sıra, öğrenciler de barınma sorunu ile karşı karşıya. Edirne’de üniversite öğrencileri fahiş ev kiralarına tepkili. İşte öğrencilerin o açıklamaları...




Pandemiden bugüne kadar konut kiralarında yaşanan artışlar, Türkiye'nin gündeminde düşmüyor. Yalnızca kiralarda değil konut fiyatlarında da yaşanan eş zamanlı yükselişler, resmen barınma krizine neden oldu. 

Bir taraftan asgari ücretliler ve emekliler, diğer yandan da öğrenciler; kiralık ev sorununun resmen merkezinde yer alıyor. Çalışanlar ve emekliler maaşlarının kiralara yetmediğini belirtirken, öğrenciler fahiş kira bedelleri sebebiyle ev tutmayı akıllarından bile geçiremediklerinin altını çiziyor. 

Edirne’de Trakya Üniversitesinde eğitim gören öğrenciler, şehirde yükselen kira bedelleri sebebiyle geçinmekte zorluk çekiyor. 

Üniversite öğrencileri ev kiralarına tepkili: Bir evin kirasını 6 öğrenci anca öderiz!

6 ÖĞRENCİ BİR EVİ ANCA KİRALAYABİLİRİZ

Evrensel Gazetesi'nde yer alan habere göre; üniversite öğrencisi Miraç Çelik, öğrenci olarak şehir dışından geldiklerini belirtti ve "İlk baş arkadaşlarla ev tutmayı düşündük, fakat kiralar çok pahalı olduğu için bu mümkün olmadı. Yurtta kalıyoruz ve yurdumuz fakülteye çok uzak kalıyor. Her gün git gel yapmak zorundayız. Ev bedelleri sebebiyle kira tutulacak gibi değil" ifadelerine yer verdi. 

Salih Efe Bulut ise kiraların 10-15 bin TL'den başladığını aktardı ve "Öğrenciler toplu şekilde eve çıkarsa fakat uygun olabilir. Tek kişi çıkmak çok zor. 2-3’ncü sınıfta toplu öğrencilerle eve çıkmayı planlıyorum ancak fiyatlar gerilerse. Şu an 5-6 kişinin aynı konutu tutması gerekiyor, başka türlü imkan bulunmuyor" diye konuştu. 

Üniversite öğrencileri ev kiralarına tepkili: Bir evin kirasını 6 öğrenci anca öderiz!

İSTANBUL'DAN BİLE DAHA PAHALI 

Gürkan Altun ise Edirne'deki kiraları İstanbul’la karşılaştırdı ve megakent İstanbul'a göre pahalı olduğunun altını çizdi. "Öğrenci olarak burada kalmak oldukça zor. Eşyalı evler daha da pahalı. Eşyasız evde yaşayamayacağımız için eşyalı evleri kiralayamıyoruz. Bir arkadaşla ev tutmak zorundayız ancak ilk senemiz olduğu için zorlanıyoruz, şimdilik yurtta kalıyoruz. Ailem aylık 5 bin TL yolluyor, bu sadece yurtta kaldığım için yetiyor" diyen Altun, evde kalması halinde masrafların daha da artacağının altını çizdi.

KPSS'den 60 alanlar dikkat! KPSS 50 ve 60 puanla nereye girilir? Kaç puanla memur olunuyor?

Konut satışları, konut dışı satışı 2.5 sene sonra solladı! 

Deprem bölgesinde kentsel dönüşüm süreci 7 maddede tüm detaylarıyla!


 


Geri Dön