28 / 04 / 2024

Üniversite öğrencilerine müjde! 10 ay boyunca aylık 750 lira destek verilecek!

Üniversite öğrencilerine müjde! 10 ay boyunca aylık 750 lira destek verilecek!

Ümraniye Belediyesi, üniversite eğitimi alan ve ikametgahı ilçede bulunan 593 gence aylık 750 TL eğitim desteği vereceğini açıkladı.



Hükümet tarafından verilen destek ödemeleri devam ederken, Ümraniye Belediyesi bugün yaptığı açıklamada ilçede kayıtlı olan üniversite öğrencilerine destek ödemesi yapacağını belirtti. Ümraniye Belediyesi tarafından, sosyal desteğe kayıtlı ailelerin üniversitede eğitim gören çocuklarına aylık 'aile öğrenci desteği' kapsamında 750 TL'lik eğitim yardımı verileceği açıklandı.

10 AY BOYUNCA VERİLECEK!

Söz konusu destek ödemesi, 10 ay boyunca devam edecek olan eğitim desteğinden ailesi ya da öğrencinin kendisinin ikametgahı Ümraniye'de bulunan üniversiteli gençlere verilecek.

2023-2024 eğitim öğretim yılında destek almayı hak kazanan 593 öğrenci 750 TL'lik destekten faydalanabilecek. 10 ay boyunca düzenli olarak yapılacak eğitim desteği toplamda 4,5 milyon lira olarak hesaplandı.

TEK SEFERLİK 7 BİN TL VERİLECEK

Bunun yanı sıra ilk kez üniversiteli olup da ikametgahı ilçede bulunan öğrencilere ise  tek sefere mahsus 7 bin TL eğitim desteği verilecek.

Üniversite öğrencilerine müjde! 10 ay boyunca aylık 750 lira destek verilecek!

GENÇLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, eğitim desteği ile ilgili önemli açıklamaladar bulundu. Yıldıırm, Ümraniye Belediyesi olarak eğitim, kültür ve spor alanında her zaman gençlerin yanında olmaya çalıştıkarın belirterek ilk kez üniversiteli olan gençlere 7 bin TL destek verildiğini açıkladı.

Ümraniye Belediye Başkanı Yıldırım ''Üniversitede eğitim almaya devam eden 593 gencimize de her ay düzenli 750 TL'lik eğitim desteğimizi sürdürüyoruz. İnşallah derslerindeki başarılarla da hepimizin yüzünü güldürecekler. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum" dedi.

Üniversite öğrencilerine müjde! 10 ay boyunca aylık 750 lira destek verilecek!

2024 KYK BURS ÜCRETLERİ NE KADAR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 senesi burs ve kredi miktarlarının lisansta 2 bin, yüksek lisansta 4 bin, doktorada ise 6 bin liraya yükseltildiğini bildirmişti.

Bakanlık duyurdu! KYK burs sonuçları açıklandı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 yılı KYK burs ve kredi oranlarını açıkladı

KYK 2023 burs sonuçları açıklandı mı?

Geri Dön