29 / 04 / 2024

Bakanlık duyurdu! KYK burs sonuçları açıklandı...

Bakanlık duyurdu! KYK burs sonuçları açıklandı...

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, GSB burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçlarının açıklandığını bildirdi. İşte haberin ayrıntıları...



Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bakan Bak, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Sevgili gençler, GSB burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçları bildirildi. Hepinize hayırlı olsun. 19 Kasım 2023 saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden taahhütnamelerinizi onaylamayı lütfen unutmayın." diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Bak, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı yüksek öğrenim GSB burs/kredi için 825 bin 843 öğrencinin başvuruda bulunduğunu açıkladı. Bakan Bak, başvuruların tamamen dijital ortamda değerlendirildiğini söyleyerek, şunları belirtti: "Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, 12 kamu kurum ve kuruluşu aracılığı ile teyit ediliyor. Yapılan değerlendirmeler neticesinde mevzuata uygun olan öğrencilere GSB bursu ya da kredi tahsisinde bulunuluyor. Buna göre, GSB burs ve kredi alan öğrenciler ile 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında ilk defa burs/kredi verilecek olan öğrencilerimizle birlikte ödeme yapılacak öğrenci sayımız 1 milyon 700 bini bulacak." şeklinde konuştu.

Burs/kredi başvurusunda bulunan öğrenciler, e-Devlet üzerinden Gençlik ve Spor Bakanlığı burs/kredi sonuç sayfasından sonuçlarını öğrenebilecek. Burs ya da öğrenim kredisi kazanan öğrencilerin, en geç 19 Kasım Pazar günü saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini onaylamaları gerekmektedir. Öte yandan, yurt dışında eğitim alan öğrencilerin taahhütname onayı için de aynı tarih sayılacaktır. Bu kapsamda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 senesi burs ve kredi miktarlarının lisansta 2 bin, yüksek lisansta 4 bin, doktorada ise 6 bin liraya yükseltildiğini bildirmişti.

Bakanlık duyurdu! KYK burs sonuçları açıklandı...

18 YAŞINDAN KÜÇÜK ÖĞRECİLER

Burs/kredi tahsis edilen 15-18 yaş arası öğrencilerin ise ebeveynleri, e-Devlet üzerinden taahhütnameleri onaylayabilecekler. Buna göre, 15 yaşından küçük ya da anne-babası olmayan öğrenciler ise kanuni vasileriyle kendilerine en yakın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne belgeleri (kimlik, vasi kararı vb.) ile giderek taahhütnamelerini düzenletebilecekler.

YURT DIŞI ÖĞRENCİLERİ İÇİN KEFİL

Yükseköğrenimini yurt dışında devam ettiren ve kendilerine GSB burs ve kredi tahsis edilen öğrencilerin, yurt içinde ikamet eden bir kefil tarafından Türkiye'deki noterlerden kefaletname hazırlatması gerekiyor. Böylece, noterde gerçekleştirilecek kefaletnamelerin en geç 26 Kasım 2023 saat 23.59'a kadar "https://kredibursbelgeislem.gsb.gov.tr/" adresine yüklenerek belgenin kaydedilmesi gerekmektedir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 yılı KYK burs ve kredi oranlarını açıkladı

KYK 2023 burs sonuçları açıklandı mı?

KYK burslarına zam gelecek mi? KYK burs başvuru sonuçlarını ne zaman açıklanacak?

GSB yurt yönetim personeli alımı ne zaman 2023?

 


Geri Dön