01 / 05 / 2024

Üniversiteler ne zaman açılacak mı? Üniversiteler 3 Nisan da açılıyor mu? Üniversiteler açılacak mı?

Üniversiteler ne zaman açılacak mı? Üniversiteler 3 Nisan da açılıyor mu? Üniversiteler açılacak mı?

Üniversitelerin açılma durumuna dair son gelişmeler milyonlarca öğrenci tarafından araştırılmaktadır. Peki “Üniversiteler açılacak mı, ne zaman açılacak?” İşte detaylar!



YÖK ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan üniversitelerin açılış tarihi ile ilgili açıklamalar geldi. YÖK Başkanı Erol Özvar, 30 Mart günü itibarı ile üniversitelerdeki eğitim ve öğretime dair alınan kararları açıkladı. İşte üniversitelerin açılıp açılmayacağına dair merak edilen soruların yanıtları…

ÜNİVERSİTELER AÇILDI MI? ÜNİVERSİTELER AÇILACAK MI?

YÖK Başkanı Erol Özvar, 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar dönemi için yeni alınan kararları açıklamak üzere basın toplantısında basın mensubu arkadaşlarla bir araya geldi. Özvar, 3 Nisan tarihinden itibaren üniversitelerde uzaktan öğretimle birlikte isteyen öğrencilerin devam eğitimlerine yüz yüze devam edeceğine, ancak devam şartının aranmayacağını duyurdu.

YÖK BAŞKANI NELER SÖYLEDİ?

Özvar'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekildedir; "Deprem bölgesinde yer alan üniversitelerde bulunan idari personel sayısı 30 bin civarında. Yaşanan bu depremlerde 1589 öğrencimizi kaybettik. Yükseköğretim kurulu, depremin etkilerini azaltmak için bir dizi tedbirler aldı.

17 Şubat 2023 tarihinde depremden dolayı 2022-2023 akademik yılında uzaktan öğretim olarak kararını almıştık. 3 Nisan itibarı ile 2022- 2023 eğitim öğretim yılı bahar dönemine mahsus olacak şekilde uzak öğretim ile ancak isteyen öğrenciler de devam şartı aranmadan yüz yüze eğitimlerine devam edebilecek. Bahar dönemindeki ara sınavların denetlenebilirlik ve şeffaflık ilkesi açısından uzaktan öğretim yöntemleri ile çevrim içi yapılabilmesi yönünde karara varıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE SÖYLEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üniversitelerin durumuna ilişkin geçtiğimiz haftalarda açıklama yapmıştı. Cumhurbaşkanı, ''Şartlar elverişli olduğunda uzaktan eğitim ile birlikte yüz yüze eğitimin harmanlandığı hibrit öğretim seçeneği tabii ki değerlendirmeye alınacaktır. Uzun bir süre olmayacak ama online sistemle biraz devam edelim. Çünkü yurtlarımız çok işimizi görüyor. Bir defa yurt binası güven veriyor" demişti.


Geri Dön