Altın & Gümüş

Ünlü analist, dolar ve altın için o tarihi işaret etti! Gardınızı alın!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, piyasalarda yaşanan hareketliliği değerlendirdi. dolar ve altın için o tarihi işaret etti! Hazırlıklarınızı tamamlayın! İşte detaylar...Dün yapılan açıklamaları da değerlendiren Memiş, önümüzdeki günler için kritik uyarılar yaptı!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, piyasalarda yaşanan hareketliliği değerlendirdi. Dün yapılan açıklamaları da değerlendiren Memiş, önümüzdeki günler için kritik uyarılar yaptı!

İşte detaylar...

İslam Memiş'in açıklamaları şöyle: "Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı'nın açıklamaları önemliydi. Özellikle faiz vurgusu. Kimse faiz artırımı beklemesin söylemi. Enflasyon problemi yok, hayat pahalılığı var söylemi de önemliydi."

DOLAR YÜKSELİŞİ SÜRECEK Mİ?

Kritik direnç seviyesinin kırıldığına dikkat çeken Memiş  "Dolar kuru 16,80'e kadar devam ediyor. Bu seviye teknik olarak takip edeceğimiz seviye. 17'li rakamlarda yükselişlerini böyle giderse devam ettirebilir." ifadelerini kullandı

MERKEZ BANKASI FAİZ İNDİRİMİ GELECEK Mİ?

Haber Global'de yer alan habere göre; Merkez Bankası'ndan bir şey beklemediğini belirten Memiş "Çünkü beklentiyi söyleyince farklı algılanabilir. Yüksek faiz bir söylemle karşı karşıya bırakıyor. Ben bundan sonra Merkez Bankası ile alakalı bir yorumda bulunmak istemiyorum." şeklinde konuştu.

Öngörülerin gerçekleşmediği için hükümetin kendisine farklı bir politika belirlediğine dikkat çeken İslam Memiş, Faiz kararı yorumlamanın bundan sonra anlamı olmadığını belirtti.

İslam Memiş, gram altın için uyardı! İşte detaylar...

ENFLASYON NE DURUMDA?

Enflasyonun yüzde 52 ile kapanacağını daha önce söyeleyen Memiş, ekonomik tabloya baktıldığında mücadele çok kolay olmayacağının altını çizerek şu ifadeleri kullandı:

"Yüzde 73.5 seviyesi yüzde 53'e mi düşecek, gerçek hissedilen enflasyon mu gerileyecek? Buna bakmamız gerekiyor.

Merkez Bankası'nın da tahminleri hem dövizde hem enflasyonda gerçekleşmiyor. Bu süreçte ben hem döviz hem enflasyonda ciddi belirsizlikler olduğunu, öngörülerin gerçekleşmeme ihtimalinin güçlü olduğunu söyleyebilirim."

YATIRIMCILARA  KRİTİK GRAM ALTIN, DOLAR VE GRAM GÜMÜŞ UYARISI!

Yatırımcıları iki gruba alıp değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen İslam Memiş, "Birincisi ısrarla TL üzerinden işlem yapan, ikincisi parite üzerinden yapanlar." dedi.

Elinde TL bulunduran kişilerin fiyatlar yükseldiği zaman peşinden gittiğini belirten İslam Memiş, "Her şey sürekli yükselecek diye bir şey yok, 16 seviyesinin altına da sarkabilir. Ben şu anda döviz kurunu riskli bulduğumu söyleyebilirim. Bu gram altın, gram gümüş için de geçerli." şeklinde konuştu. 

EKİM İÇİN UYARDI

Elinde varlığı olanları uyaran Memiş, ekim ayına hazırlık yapması gerektiğini vurguladı. Her an ters bir pozisyon olabileceğini belirten Memiş, "Cumhurbaşkanından aldığımız intiba da şu, arkada yoğun çalışma var. Duyuruda belirsizlik olduğu için her an ters pozisyonda kalabilir vatandaşlar." dedi.

Süper Bono piyasaları alt üst edecek! Dolar uçuşa geçecek: Kara borsa ve kıtlık gelecek!  

Apple telefonlara yüzde 20 zam şoku! iPhone almak hayal oldu! İşte 7 Haziran 2022 fiyat listesi...

95 bin TL'ye ev sahibi olabilirsiniz! 2+1 ve 3+1 Prefabrik ev fiyatları ne kadar? İşte 7 Haziran 2022 fiyat listesi!

Altın fiyatlarında son dakika! Gram altın ve çeyrek altın ne kadar? Duyan inanamadı! İşte 7 Haziran 2022 altın fiyatları