27 / 04 / 2024

Ünlü analistten altın fiyatlarıyla ilgili bomba tahmin: O tarihe kadar alanlar zengin olacak

Ünlü analistten altın fiyatlarıyla ilgili bomba tahmin: O tarihe kadar alanlar zengin olacak

Dünyaca ünlü Evolution Mining’in Yönetim Kurulu Başkanı Jake Klein'den altının ons fiyatına ilişkin dikkat çeken bir tahmin geldi. Bilindiği gibi ons fiyatları doğrudan gram, çeyrek ve tam altını etkiliyor. İşte detaylar...



BU YIL ÇOK AZ DEĞER KAYBETTİ 

Fed'in temmuzda gerçekleştirdiği son toplantısının tutanakları çarşamba yayımlandı ve belgeler yetkililerin nihayetinde faiz artırımlarının hızını azaltma ihtiyacını gördüklerini gösterdi.

Toplantıya katılanlar ayrıca ekonomiye zarar verebilecek bir aşırı sıkılaşmaya karşı uyarırken enflasyon baskısının yerleşik hale gelme riskine de işaret etti.

ALTIN, FED BAĞLANTILI OLARAK TOPARLANMA GÖSTEREBİLİR 

Fed dahil merkez bankalarının para politikasını agresif bir şekilde sıkılaştırmasına ve yüksek faiz oranlarının getirisi olmayan metalin cazibesini azaltmasına rağmen altın bu yıl sadece yüzde 4 değer kaybetti.

FS Investments'ın baş piyasa stratejisti Troy Gayeski'ye göre Fed yaklaşık bir yıl sonra gevşemeye başladığında fiyatlar toparlanacak.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön