27 / 04 / 2024

Avukat Tarık Çakmak kiracıları uyardı: Üçüncü kişiye yapılan ödeme kiracıyı borcundan kurtarmaz!

Avukat Tarık Çakmak kiracıları uyardı: Üçüncü kişiye yapılan ödeme kiracıyı borcundan kurtarmaz!

Avukat Tarık Çakmak, kiracıları kiralarını ödeme konusunda uyararak, kira bedeli aksi kararlaştırılmadıkça kiraya verene ödenmesi gerektiğini belirtti.



Kiracılar, kiralarını öderken dikkat etmesi gereken bazı önemli kriterler bulunuyor. Herkes tarafından bilinmesine rağmen bazı kiracılar kiralarını kiracılarına değil de üçünckü kişilere ödeme gibi bir durumla karşı karşıya kalabiliyor. İşte bu noktada Avukat Çakmak, kiracıları uyardı. Kira bedellerini sadece ev sahiplerine ödenmesine dikkat çekti. Konuyu sosyal Medya hesabı X'ten paylaşan Avukat Tarık Çakmak kiracıları, kira bedellerini ödeme hususunda uyardı. İşte Avukat Çakmak'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Av.Tarık Çakmak
@avtarikcakmak
 KİRACILARA UYARI ! 

Kira bedeli aksi kararlaştırılmadıkça kiraya verene ödenmesi gereken borçlardan olup, üçüncü kişiye yapılan ödeme kiracıyı borcundan kurtarmaz.

Yargıtay 8. HD
2017/1881 E
2017/4519 K

"...Dava, kira alacağının tahsili için başlatılan takibe itirazın kaldırılması ve tahliye istemlerine ilişkindir.
-
Davalı kiracı yargılama aşamasında, kira sözleşmesinin başlangıç tarihinden itibaren 2 yıllık kira bedelinin davacının annesi hesabına yatırıldığını, bu şekilde 2 yıllık kira borcunu ödediğini savunmuş ve ödeme dekontunu dosyaya sunmuştur. Buna göre; 10.02.2014 tarihinde ...l tarafından davacının annesi ... hesabına “ ...’ın oğlu ...’a ait 2 senelik konut kira bedeli” açıklaması ile 7.000,00 TL ödeme yapıldığı anlaşılmaktadır.
-
Kira bedeli aksi kararlaştırılmadıkça kiraya verene ödenmesi gereken borçlardan olup üçüncü kişiye yapılan ödeme kiracıyı borcundan kurtarmaz. Bu nedenle davacı alacaklı tarafından kira ödemesi olarak kabul edilmeyen üçüncü şahıs adına yapılan ödemeler davalı kiracı şirketi borçtan kurtarmaz. Bu nedenle mahkemece bu husus dikkate alınarak sonucuna göre karar verilmesi gerekirken, davacı tarafça kabul edilmeyen anılan ödemenin takip konusu kira alacağına ilişkin olduğu kabul edilerek yazılı şekilde davanın kısmen kabulü ile davalının itirazının kısmen kaldırılmasına karar verilmesi doğru değildir..."


İrem Demirel adlı takipçi paylaşımın hemen altına şu soruyı sordu: ''teşekkürler, bu gibi bir durumda kiracı, davanın kirayı ödediği kişiye ihbarını talep etse (banka dekont açıklamalarında “kira borcu” şeklinde ibare de varsa) kötüniyetin varlığı bariz olacağından davanın reddi gerekmez mi? Yoksa sadece rücu açısından mı ihbar işe yarar sizce?'


Av.Tarık Çakmak ise gelen soruya  ''Davanın reddi olmaz, üçüncü kişiye yapılan ödeme sebepsiz zenginleşme gerekçesi ile geri alınır.'' cevabını verdi.

'Türkiye'de çok ciddi bir barınma krizi yaşanıyor!'

Kiracılara müjde! Kira fiyatları yeni yılda asgari ücret zammından etkilenmeyecek!

Geri Dön