05 / 05 / 2024

Ünlü banka tarih verdi! Dolar 26 TL olacak

Ünlü banka tarih verdi! Dolar 26 TL olacak

Dolarla alakalı ABD’li yatırım bankası Morgan Stanley, bir rapor paylaştı ve TL'nin değer kaybedeceğini söyleyerek dolar kurunun 26 TL'ye kadar yükseleceğini söyledi tarih verdi.



ABD’li yatırım bankası Morgan Stanley, seçimden galip çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın düşün faiz politikasına bağlı kalmayı sürdrümesi halinde TL'nin dolar karşısında yüzde 29 değer kaybetmesi riski olduğunu bildirdi.

Aralarında Hande Küçük ve Alina Slyusarchuk’un da olduğu Morgan Stanley analistleri, dün hazırladıkları bir notta dolar/TL’nin beklenenden daha az zamanda 26 TL'ye ulaşabileceğini ve politika yönünde bir farklılık olmazsa sene sonuna dek 28’e yaklaşabileceğini yazdı.

Yatırımcı notunda, “Türkiye’nin büyük dış finansman gereksinimleri, makro risklerin sürmesine sebep olacak. Mevcut makro politika çerçevesi değişmedikçe, küresel şoklara ve bölgesel iş birlikçilerden gelen döviz girişlerinin kullanılabilirliğine karşı yükselen bir hassasiyetle karşı karşıya kalınacak” ifadelerine yer verildi.

Ünlü banka tarih verdi! Dolar 26 TL olacak

Yatırımcılar, seçimin ardından Türkiye’de oluşacak ekonomi politikalarını yakından takip ediyor. Erdoğan’ın yaklaşan yerel seçimlerden önce ortodoks ekonomi politikasına dönüp dönmeyeceği, döviz kurlarının ve piyasaların yönünde belirleyici olacak.

Morgan Stanley, dünya genelinde faaliyet gösteren bir Amerikan yatırım bankası ve finansal hizmetler şirketidir. Şirket, 1935 yılında kurulmuş olup merkezi New York City, ABD'de bulunmaktadır. Morgan Stanley, küresel olarak kurumsal müşterilere, devletlere, mali kuruluşlara ve bireylere çeşitli finansal ürün ve hizmetler sunmaktadır.

Ünlü banka tarih verdi! Dolar 26 TL olacak


Geri Dön