06 / 05 / 2024

Ünlü doktorun kiracı isyanı!

Ünlü doktorun kiracı isyanı!

Son zamanlarda ev sahibi ve kiracı tartışmaları sıkça gündem oluyor. Kira anlaşmazlığı başta olmak üzere taraflar arasında yaşanan sorunlar kimi zaman mahkemede son buluyor. Son dönemde kiracı kadar ev sahipleri de mağdur... Bu mağdurlardan biri de Uzman Doktor Dağıstan Ayan...



Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıklarına her geçen gün bir yenisi ekleniyor.  Kira anlaşmazlığı başta olmak üzere taraflar arasında yaşanan sorunlar kimi zaman mahkemede son buluyor. Son dönemde kiracı kadar ev sahipleri de mağdur... Bu mağdurlardan biri de Uzman Doktor Dağıstan Ayan...

Uzman Doktor Dağıstan Ayan'ın kiracısı ile yaşadığı sorunu sosyal medya hesabından paylaştı.

Uzm. Dr. Dağıstan Ayan kiracısının evden çıkmak için kendisinden 250 bin TL istediğini iddia ediyor. İşte Uzm. Dr. Ayan'ın dikkat çeken paylaşımı...

Ünlü doktorun kiracı isyanı!

KİRACIM EVDEN ÇIKMAK İÇİN 250 BİN TL İSTİYOR

"Geçen sene satın aldığım, 20 aydır noterlerle, mahkemelerle boğuşup çıkarmaya çalıştığım kiracım evi boşaltmak için tam 250 BİN LİRA istiyor benden. 
Evet yanlış duymadınız, kirada kalmama rağmen, oturmak için aldığım eve taşınabilmem için kiracıma 250 BİN LİRA vermem gerekiyor. 
Ya da daha aylarca belki yıllarca mahkemeleri beklemem gerekiyor. 

Hak mı bu Allah aşkına? 

Ben hakkımı helal etmiyorum asla. 
Ne ona, ne de buna sebep olanlara."

Uzm. Dr. Ayan Adelet Bakanı Yılmaz Tunç'u da etiketleyerek şu soruyu yöneltti:

"Yıllarca süren mahkeme mi olur? 
Biz 5 dk da bir hasta bakıyoruz bakanım, sayın hakimlerimiz, savcılarımız ilk duruşmayı bile 1 sene sonrasına veriyor. 
Lütfen hızlandırın artık yargı sürecini."

Ayan'ın takipçilerinden ise duruma ilişkin ilginç yorumlar geldi:

Ünlü doktorun kiracı isyanı!


"Aynısı benim de başımda var. Benimki insaflıymış. Taşınma masraflarını ödememi istiyor. 80 bin tl. :))"


"Bizim kiracıda bu arada 1m istiyor çıkmak için."


"Hocam çok geçmiş olsun. İstediğiniz avukatı tutun. Ağzınızla Ejderha yakalayın. Mahkemeler ne gün verirse o günden önce çıkması imkansız. Birde mahkeme tahliye kararı verecek alcanız o ilamı icra dairesine koşacanız. Kira işi gerçekten sıkıntı. Allah sabır versin"

Ünlü doktorun kiracı isyanı!


"Haram olsun. Yazık."

"Geçmiş olsun. Ev alırken emlakçı haricinde gayrimenkul hukuku çalışan  birinden de danışmanlık almak önemli. Kiracılı ev hangi koşulda alınır, evin tapudaki değeri nedir, evi aldıktan sonra ev elimden geri alınabilir mi, takyidatı vs inceleme yapılmazsa mağduriyet doğabiliyor…"

Ünlü doktorun kiracı isyanı!

"Doktor Bey, eski ev sahibi kirayı istediği kadar arttıramadığı için satmıştır. Artık kiracılı evleri kimse almıyor. Müteakip konutlar alımlarınızda tecrübe olsun inşallah.

"Bi dk,hem geçen sene aldım diyorsun, hem de 20 aydir cikartmaya calisiyorsn.??Kiraciyi, henüz evin sahibi olmadan cikmadi için dava mi ettin"

"Sen tapuyu direkt kiracıya ver, tüm kanun kiracıyı koruyor. Ev sahibi resmen en konumunda."

Ünlü doktorun kiracı isyanı!

"Ne geçinemiyor olacak olması ne mağduriyeti sizin suçunuz değil resmen mülke çökmüş bir de para istiyor ,kiracı mağduriyeti ile ilgili hiçbir şey samimi gelmiyor artık bana ,ev sahibi başka evim yok oturacağım diyor ,ev onun sanki çikmiyormuş yuhhh"

"Kiracı da haklı malesef. Evinde güzelce otururken birden ev sahibi değişiyor ve çıkmasını istiyor. Çıkarsa kim bilir kaç katı bir kiraya oturacak. Nakliyesi ayrı masraf, tuttuğu evin depozitosu, peşin kirası bilmem nesi derken dünya masraf."

"Bizimde kiracı çıkmıyor. Nisan 22'de ihtarname çektik, Ekim 22'de dava açtık. İlk duruşma 30 Mayıs 23'te yapıldı. İkinci duruşma Ekim 23'te yapıldı. İhtiyaçtan mahkemeye verdik. 10 Ekim'de tahliye çıktı. Muhtemelen istinafa gidecek. Verdiği kiranın üç katı biz kiradayız. Rezillik"

Ünlü doktorun kiracı isyanı!

"5 yada 10 yılı dolmadıysa niye çıksın evden ? kiracılı evi almanın da şartları var. Oldu taşınmışım 2. yılda biri gelecek ben aldım evden çık diyecek yok öyle dava. 10 yılı geçirdiğim evden sahibi kızım oturacak dedi 15 günde taşındım haklı dedim ama 18 bine kiralık ilanı verdi"

 


Geri Dön