07 / 05 / 2024

Ünlü ekonomist asgari ücretine ek zam bekleyen çalışanlara kötü haberi verdi!

Ünlü ekonomist asgari ücretine ek zam bekleyen çalışanlara kötü haberi verdi!

Asgari ücrete ek zam konusu ekonomi gündemini en çok meşgul eden konuların başında geliyor. Temmuz ayına kadar milyonlar asgari ücrete ek zam konusunu yakından takip edecek. Hükümet peş peşe açıklama yapıyor ama bir detay herkesin canını fena halde sıkabilir.



"FAZLA SEVİNMEYİN ERİYİP GİDECEK"

Ekonomist İbrahim Kahveci asgari ücrete yapılacak ek zamların yüksek enflasyon karşısında değerini ve anlamını yitireceğini açıkladı. Kahveci, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve maaş ödemelerinde yaşanabilecek sorunları yazdı.

İbrahin Kahveci, SGK'nın gelirlerinde azaldığını aktararak "Yılbaşında asgari ücret artışı %50,5 olmasına rağmen toplam ücret artışı %42,2’de kalmıştı. Ücret artışının düşüklüğü nedeniyle SGK gelirlerinde de oransal açıdan azalma yaşanıyor" dedi.

Enflasyon karşıdında ücret artışı olacağı değerlendirmesini de yapan İbrahim Kahveci, bu karara sevinilmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Kahveci, "Bakınız burada ücret artışı çalışanlar sevildiği için vs değil; SGK’nın açığını azaltmak için bu artış yapılmak zorunda. Diyeceksiniz ki, Bakan bey ücretler artarsa enflasyon artar demişti. Zaten enflasyon kendi kendini besler duruma gelmiştir. Bu işten kurtuluş çok zor. O yüzden ücret artışlarına da çok sevinmeyin. Kısa sürede enflasyona ezilip gidecektir. " değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti'den dikkat çeken asgari ücrete ek zam çıkışı! Kritik toplantı sonrası Ömer Çelik açıkladı

Dolar bomba gibi patlayacak! FED Başkanı Powell'dan pimi çeken son dakika açıklaması

Emeklilere bayram ikramiyesi ödemesinde ikinci perde! Kurban'da emekliye çifte zam iddiası

Bakan Vedat Bilgin emekli ve memurlara verilecek ek zam için aranan şartı ilk kez açıkladı: Her şey buna bağlı

Altının defteri dürülecek! İslam Memiş'ten altın fiyatlarında büyük yanılgı uyarısı

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön