27 / 04 / 2024

Ünlü ekonomist 'yeniden hortladı' diyerek kötü haberi verdi: Kapalıçarşı'daki altın fiyatlarında büyük marj! 

Ünlü ekonomist 'yeniden hortladı' diyerek kötü haberi verdi: Kapalıçarşı'daki altın fiyatlarında büyük marj! 

Altın fiyatlarının seyri vatandaşlar tarafından merakla takip ediliyor. Ünlü ekonomist Barış Soydan bankalar ile Kapalıçarşı'daki altın fiyatları arasındaki büyük marja dikkat çekti. Ünlü ekonomist 'yeniden hortladı' diyerek kötü haberi verdi: Kapalıçarşı'daki altın fiyatlarında büyük marj! 



Küçük yatırımcının en güvenli limanı altın fiyatlarının seyri son zamanlarda bekleneni veremiyor. Altın fiyatlarındaki yatay seyir devam ederken geçtiğimiz dönemde altın yatırımcılarını üzen bir gelişme yeniden gündeme geldi. Altın fiyatlarının seyri vatandaşlar tarafından merakla takip ediliyor. Ünlü ekonomist Barış Soydan bankalar ile Kapalıçarşı'daki altın fiyatları arasındaki büyük marja dikkat çekti. 

Orta Doğu’da yaşanan savaş jeopolitik riskleri körüklerken güvenli liman altına talebi arttırdı. Haftaya 1832 dolardan başlayan ons altın dün 1877 dolara kadar çıktı. Ons altın günü dün 1874 dolardan tamamladı.

ALTINDA YÜKSELİŞ DEVAM EDİYOR!

Haftaya 1.656 TL'den başlayan gram altın dün 1670 liraya kadar çıktı. Gram altın günü 1667 liradan kapattı.

ABD’de eylül enflasyonu aylık ve senelik bazda piyasa beklentilerinin üzerinde oldu. Böylece tüketici fiyatları aylık yüzde 0.4, yıllık yüzde 3.7 oranında yükseldi.

Piyasalarda beklenti eylül ayında tüketici fiyatlarının aylık yüzde 0.3, senelik yüzde 3.6 oranında yükselmesi yönündeydi. Ağustosta tüketici fiyatları aylık yüzde 0.6, yıllık yüzde 3.7 oranında yukarı çıkmıştı.

Haftanın 4'üncü işlem gününe 1874 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda hafif yükselişe geçerken 1875 dolar bandında hareket ediyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1872 dolar, en fazla ise 1885 dolar seviyeleri görüldü.

Ünlü ekonomist yeniden hortladı diyerek kötü haberi verdi: Kapalıçarşı daki altın fiyatlarında büyük marj! 

KAPALIÇARŞI'DA ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

Yeni Akit'in haberine göre, Ekonomist Barış Soydan ise piyasadaki altında kur farkının yeniden hortladığını duyurdu.

Soydan yaptığı açıklamada, "İki kur altında hortladı. Altın ithalatını azaltmak için getirilen kota Kapalıçarşı ile bankalar arasında büyük bir marj oluşmasına yol açtı. Gram atlını Kapalıçarşı’da 1.746 liraya satmak mümkünken bankalar arası piyasada 1.667 lira." diye belirtti.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Alış fiyatı: 1.743,37 TL    
Satış fiyatı: 1.765,60 TL

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Yeni çeyrek alış fiyatı: 2.848 TL
Yeni çeyrek satış fiyatı: 2.883 TL
Eski çeyrek alış fiyatı: 2.839 TL
Eski çeyrek satış fiyatı: 2.875 TL.

ABD'nin ticari ham petrol stokları 10 milyon arttı! Brent petrol bugün ne kadar oldu? Brent petrolün varili kaç dolar?

TOKİ Yalova 2023 projesi için yeni tarih açıklandı! 717 konutluk yeni proje müjdesi!

13 Ekim Cuma dolar-euro fiyatları ne kadar? Güncel döviz kurları!


Geri Dön