28 / 04 / 2024

13 Ekim Cuma dolar-euro fiyatları ne kadar? Güncel döviz kurları!

13 Ekim Cuma dolar-euro fiyatları ne kadar? Güncel döviz kurları!

13 Ekim Cuma haftanın son işlem gününde döviz kurları ilk araştırılan konular arasında geliyor. Dolar - euro kaç TL? 13 Ekim 2023 dolar kuru en son ne kadar oldu? soruları araştırılıyor. İşte güncel döviz kurları...



Dün ABD enflasyon rakamları açılandı. Kritik veriler sonrası dolar ve euro kurunda sınırlı yükseliş gözlemlendi. Bugün de dolar/TL ve euro/TL kurunda kademeli yükseliş devam ediyor. Peki 13 Ekim Cuma dolar-euro fiyatları ne kadar? İşte güncel döviz kurları.

DOLAR/TL VE EURO/TL KURU BUGÜN NE KADAR? 13 EKİM 2023 DOLAR/TL KURU

Döviz kurları bugün yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Yatırımcılar ''dolar bugün ne kadar, euro kaç lira?'' sorularını araştırıyor. Piyasada dolar/TL 27,79 TL euro/TL 29,29 seviyesinde işlem görüyor. Kapalıçarşı'da ise dolar/TL kuru 27,81 lira, euro/TL kuru ise 29,29 liradan değerleniyor.

13 Ekim Cuma dolar-euro fiyatları ne kadar? Güncel döviz kurları!

ABD EFLASYON RAKAMLARI SONRASI DÖVİZ KURLARI NE OLDU?

ABD'de açıklanan enflasyon verileri ve çarşamba günü açıklanan Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ve geçen haftaki tarım dışı istihdam verileri ile beraber ele alındığında gelecek döneme yönelik endişelerinin hala güçlü kalmasına neden oluyor.

Buna göre, ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), eylül ayında aylık bazda yüzde 0,4 ve yıllık bazda yüzde 3,7 artarak piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

Değişken enerji ve gıda fiyatlarını içermeyen çekirdek TÜFE ise eylül ayında beklentilere paralel olarak aylık yüzde 0,3 ve yıllık yüzde 4,1 seviyesinde arttı.

Öte yandan, dün İsrail'in Suriye'ye saldırısında Şam ve Halep'teki uluslararası havalimanlarının eş zamanlı hizmet dışı kaldığına yönelik haber akışı çatışmaların daha da genişleyebileceği tehlikesini artırırken, risk iştahı önemli oranda azaldı.

Dün, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin açıklamaları da takip edilirken, Boston Fed Başkanı Susan Collins, son enflasyon verilerinin fiyat istikrarının yeniden sağlanmasına yönelik "düzensiz" ilerlemeye işaret ettiğini belirtti.

Doların 18 TL birden yükseleceği tarih açıklandı! 

ABD enflasyon rakamları sonrası dolar, altın ve euroda son durum!

Geri Dön