27 / 04 / 2024

Doların 18 TL birden yükseleceği tarih açıklandı! 

Doların 18 TL birden yükseleceği tarih açıklandı! 

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, dolar kurunun 18 TL birden yükseleceği tarihi açıkladı. 



Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, tarih vererek dolar kurunun 45 TL'ye çıkacağını söyledi. Memiş'e göre, önceki dönemde dolar kuru 32-33 TL aralığında seyredecek, sonrasında hızla yükselerek 45 TL seviyesine ulaşacağını belirtti.

Doların 18 TL birden yükseleceği tarih açıklandı! 

DOLAR 45 TL OLACAK İDDİASI!

İslam Memiş, tarih vererek dolar kurunun 45 TL'ye çıkacağını söyledi. Memiş'e göre, önceki dönemde dolar kuru 32-33 TL aralığında seyredecek, sonrasında ise hızla yükselerek 45 TL seviyesine yükselecek.

Memiş, kur korumalı mevduat hesaplarının kademeli olarak kaldırılacağını, bu hesapların kaldırılmasıyla birlikte de hesaplardan çıkacak paraların yatırımcılara yüksek faizle değerlendirileceğini belirtti. Ayrıca, faiz hassasiyeti olmayan yatırımcıların bu dönemde ciddi kazançlar elde edebileceğinin de vurgusunu yaptı.İslam Memiş'e göre, kur korumalı mevduat hesaplarına alternatif olarak yüksek faiz getirileri sunulacak ve dolarizasyonun önüne geçilecek.

İslam Memiş, 2024 yılına dair dolar ve diğer önemli fiyatlar hakkında da öngörülerde bulundu. İslam Memiş'e göre, 2024 Ocak ayında dolar kuru 32-33 TL seviyelerini görecek ve yıl içinde 45 lira seviyesine kadar yükselecek.

Yıllık ortalama maliyetlerin ise 36-37 TL civarında olacağını tahmin etti. Ayrıca, Memiş, gram altın ve gümüş fiyatlarının da dolar kuruyla bağlantılı olarak yükselişe geçeceğini öngörüyor.

Memiş, rezervler konusunda olumlu yaklaşımını açıkladı. Alınan tedbirlerin, cari açığın azalmasının ve Ortadoğu'dan beklenen kredi akışlarının rezervlere pozitif yönde etki edeceğini belirtti.

Öte yandan Dünya Bankası'ndan gelecek olan 18 milyar dolarlık kaynağın da rezervler açısından olumlu bir etki yaratacağını öngördü. Bu açıklamalar, Türkiye'nin rezervler konusundaki durumunu değerlendiren önemli bir görüşü yansıtıyor.

Doların 18 TL birden yükseleceği tarih açıklandı! 

DOLARDA SON DURUM!

Piyasaların gözü bugün ABD enflasyon rakamlarında çevrilmişti. Merakla beklenen verilerin açıklanmasının ardından dolar/TL kuru düşüşe geçti. Saat 17:36 itibariyle dolar kuru yüzde 0,15 düşerek 27,81 TL'den işlem görüyor. Euro/TL kuru ise 29,35 liradan satışa sunuşuyor. Euro dolar paritesi yüzde 0,60 düşüşle 1,0552 bandında hareket ediyor. 

Altın fiyatları tozu dumana kattı! Elinde 1 gram bile olanlar yaşadı! 12 Ekim 2023 canlı altın fiyatları

İslam Memiş'ten ezber bozan tahmin! Altın, dolar, borsa yatırımcıları kırmızı kodla uyarıldı: Bir risk var...

Geri Dön