Sektörel

Ünlü ekonomist Mert Başaran: Bu dönemde ev almayanlar 2-3 yıl sonra hiç alamayacak!

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Ünlü Ekonomist Mert Başaran, katıldığı bir programda verdiği konut satın alma tavsiyesi ile yine gündem oldu. Mert Başaran, bu dönemde ev almayanların 2-3 yıl sonra hiç alamayacağını söyledi.

Ülkemizin tanınan simaları arasında yer alan Ekonomist  Mert Başaran, katıldığı bir programda yaptığı açıklamalarla yine gündem oldu.

Yaptığı açıklamada inşaat şirketlerinin 2-3 milyon Türk Lirası bandındaki 'alınabilir konut' projelerine maliyetler sebebiyle girme şansı kalmadığını dile getiren EkonomistMert Başaran, "İnsanlar bugün alamadıkları konutları 2-3 sene sonra hiç alamayacaklar" dedi.

Ekonomist Başaran sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Armudun sapı, üzümün çöpü demeden insanların alabileceği bir gayrimenkul satın almasa gerekli. Enflasyon olsa da mülk her zaman mülktür. "


KONUT SATIŞLARINDA UMUT VEREN YÜKSELİŞ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan verilere göre konut satışlarının Temmuz ayında arttığı belirtildi.

TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre Türkiye genelinde konut satışları geçtiğimiz Temmuz’da  bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 16,0 artış gösterdi ve 127 bin 88 oldu. Yine söz konusu rakamlara göre konut satış sayısının en fazla olduğu kentler sırasıyla 19 bin 47 ile İstanbul, 11 bin 364 ile Ankara ve 6 bin 659 ile Antalya olurken, en az olduğu iller sırasıyla 61 ile Ardahan, 64 ile Hakkari ve 77 ile Bayburt olarak belirtildi.

Sektör tarafından da oldukça yakından takip edilen konut satışları Ocak-Temmuz döneminde bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 0,5 azalışla 672 bin 162 şeklinde gerçekleşti.


İPOTEKLİ KONUT SATIŞLARINDA SON DURUM NE?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan resmi rakamlara göre ülke genelinde ipotekli konut satışları geçtiğimiz Temmuz’da bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 20,9 azaldı ve 11 bin 496 oldu. Toplam konut satışları içerisinde  ipotekli satışların payı yüzde 9,0 şeklinde gerçekleşti. Ayrıca Ocak-Temmuz  2024 döneminde gerçekleşen ipotekli konut satışları da bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 53,8 azalış gösterdi ve 62 bin 911 oldu.

 

Benzine indirim geldi, akaryakıtta tabelalar değişti! İşte son dakika benzin, motorin, LPG fiyatları!

KİPTAŞ, Küçükçekmece’de dönüşüme giriyor!

Konut yatırımının yeni yıldızı Kıbrıs oldu!