04 / 05 / 2024

Ünlü ekonomist uyardı: Bugün kendinize bir iyilik yapın, kredi kartınızı dinlendirin!

Ünlü ekonomist uyardı: Bugün kendinize bir iyilik yapın, kredi kartınızı dinlendirin!

İstanbul Planlama Ajansı tarafından açıklanan verilere göre, yurttaşlar kredi kartları borçlarını ödeyemedi. Söz konusu verilerle ilgili olarak Ünlü Ekonomist Atilla Yeşilada'dan da önemli bir uyarı geldi. İşte Atilla Yeşilada'nın o paylaşımı...



İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA) Ocak 2021-Aralık 2023 arasında yayınladığı aylık “İstanbul Barometresi: İstanbul Gündemi” araştırmalarını bir araya getirdiği derleme raporu yayınlandı. Birincisi 2021 yılının Ocak ayında yapılan araştırmada 35 ay boyunca toplamda 23 bin 224 İstanbulluyla iletişime geçildi. Üç yıllık derleme rapora göre mega kent İstanbul’un gündemi ekonomi oldu. En üst gelir grubu hariç herkes 3 yılda ekonomiden kötü etkilenirken yurttaşlar ise kredi kartları borçlarını ödeyemedi.

Merakla beklenen raporda yer alan bilgilere göre son 3 senede megakentlilerin yüzde 49,1’i Türkiye ekonomisinin yakın dönemde kötüleşeceğini, yüzde 28,7’si değişmeyeceğini, yüzde 22,2’si de  Türkiye ekonomisinin yakın dönemde iyileşeceğini düşündüğünü belirtti.

Açıklanan detaylara göre orta ve alt gelir grubu ekonominin kötüleşeceğini düşünürken üst gelir grubu üç sene boyunca ekonomik durumlarının kötüleşeceğini düşünmedi. Son 3 senede, kredi kartı kullanan megakentlilerin yüzde 45,8’i kredi kartı borcunun tamamını, yüzde 34,5’i asgari tutarı ödediğini, yüzde 10,1’i hiç ödeyemediğini, yüzde 6,5’i asgari tamamı arası bir tutar ödediğini, yüzde 3,1’i ise asgari tutardan az ödeme yaptığını kaydetti.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Ünlü Ekonomist Atilla Yeşilada yine çok konuşulacak bir paylaşıma imza attı.

Ünlü Ekonomist resmi X hesabı https://twitter.com/AtillaYesilada1 üzerinden yaptığı paylaşımda "Bugün kendinize bir iyilik yapın, kredi kartınızı dinlendirin. Yoksa..." ifadelerini kullandı.

Ekonomist Atilla Yeşilada'nın paylaşımı şu şekilde:
 

 

Tebernüş Kireçci sordu vatandaş yanıtladı! Başka ülkelerde ev sahibi ve kiracı kanunları nasıl?

Dacia'da şimdi araba alanlar ödemelerini Eylül'de yapıyor! Son dakika Şubat fırsatı açıklandı!

Adalar halkı imar planlarının yenilenmesini istiyor!


Geri Dön