29 / 04 / 2024

Ünlü ekonomistten dolar kuru için çok çarpıcı bir tahmin geldi! Bakın dolar hangi rakama fırlayacak!

Ünlü ekonomistten dolar kuru için çok çarpıcı bir tahmin geldi! Bakın dolar hangi rakama fırlayacak!

Dolar kuru yatırımcıların gündemindeki yerini korurken ekonomist Devrim Akyıl'dan da son dakika bir tahmin geldi.  Bakın dolar hangi rakama fırlayacak...



Dolar kuru yatırımcıların gündemindeki yerini korurken pek çok kişi de dolar kurunun ne kadar olacağı ile ilgili araştırmalar yapıyor. 

Yatırımcıların gündeminden düşmeyen dolar kuru ile ilgili olarak olarak ünlü ekonomist Devrim Akyıl'dan da bir değerlendirme geldi. Yaptığı açıklamada dolar kurunda 44 TL hedefini açıklayan Devrim Akyıl bunun gerekçelerini de peş peşe sıraladı. İşte tek tek açıklanan o detaylar...

Türkiye'deki ekonomik gelişmeler pek çok kişi tarafından yakından takip ediliyor. Yarın Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyon rakamlarını açıklayacak. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre dolar kuru baskılansa da adım adım yükselişine devam ederek, 31,38 TL seviyelerini gördü. Ünlü ekonomist Devrim Akyıl da dolar kuru ile ilgili olarak çok konuşulacak bazı açıklamalar yaptı.

Ünlü ekonomistten dolar kuru için çok çarpıcı bir tahmin geldi! Bakın dolar hangi rakama fırlayacak!


FİZİKİ DOLARA TALEP ARTTI!

Piyasalar ile ilgili olarak çok önemli değerlendirmeler yapan Devrim Akyıl, “Merakla beklenen yerel seçime tam bir ay kaldı ve dolar kurunda yukarı yönlü hareketler yaşanıyor. Merkez Bankası ve ekonomi yönetimi ortodoks para politikası yürütülüyor demiş olsalar da ben buna ikna olmuyorum. Piyasalarda yaşananlar da bunu göstermiyor. Merkez Bankası rezervleri eriyor. Kapalıçarşı’daki dolar fiyatı ile ekran fiyatı ayrışıyor. Fiziki dolara olan talepte de artışlar var. Son seçimlerde de piyasaları sıkıştırmışlardı. Önümüzdeki haftalarda buna benzer uygulamalar görebiliriz.” diye konuştu.


Yaptığı açıklamada Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verileri de eleştiren Devrim Akyıl, “Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre yapılan tüm ekonomi değerlendirmeleri yanlış. Sürekli şekilde yanlış veri üzerinden bu işi yürütemezsiniz. Yabancıları da bu yüzden ikna edemiyorsunuz. Merkez Bankası’nın net döviz rezervi 58 milyar dolar şeklinde oldu. Kur Korumalı Mevduat borcu da var. 140 milyar dolar bulursanız sıfır oluyorsunuz. Hep yanlış yaparak ipin ucunu kaçırırsınız. Türkiye İstatistik Kurumu yarın sabah enflasyon rakamlarını açıklayacak. Gerçek olan vatandaşların kendi enflasyonudur.” dedi.

DOLAR KURU TAHMİNİ!

Açıklamasında dolar kuru için beklentilerini de açıklayan Devrim Akyıl, “Dolar kurunda teknik olarak 39 Türk Lirası ve 44 Türk Lirası seviyelerindeki orta vadeli hedeflerimiz duruyor. Arjantin modeli davranışlardan vazgeçilmesi gerekli. Kuru baskılamak, enflasyonu eksik açıklamak gibi Arjantin yol haritasını uyguluyorlar. Sonunda bundan da dönülecektir. Dolar kurunda yaşanan yükseliş trendi her ne kadar baskılansa da sürüyor. Bir yerden sonra bunun patlayacağını da herkes biliyor.” dedi.

 

Emekliler Ligi’nde Norveç birinci sıradayken bakın Türkiye kaçıncı sırada!

Ziraat, Vakıfbank, Halkbank peş peşe açıkladı! 1,5 milyon TL'lik konut kredisinin aylık taksitleri şaşırttı!

Altın fiyatlarında rekor üstüne rekor! Kıyıda köşede altını olanlar hemen 3 Mart 2024 altın fiyatlarına bakın!


Geri Dön