27 / 06 / 2024

Ünlü gazeteci kiracısıyla mahkemelik oldu! 20 bin liralık evde 6 bin liraya oturuyor!

Ünlü gazeteci kiracısıyla mahkemelik oldu! 20 bin liralık evde 6 bin liraya oturuyor!

Ev sahibi ile kiracılar arasında yaşanan sorunlar gittikçe artıyor. Rayiç bedelinin altında oturan kiracılar ev sahiplerini mağdur etmeye devam ediyor. Ünlü gazeteci Emin Pazarcı'da bu mağdurlardan biri oldu.



Kirada yüzde 25 sınırı 1 Temmuz itibariyle kalkıyor. Kiracı ve ev sahipleri arasında yaşanan kira bedelleri sorunu ise her geçen gün artıyor. Bir gün olsun gündemden düşmeyen ev sahibi kiracı sorularına bir yenisi de Gazeteci Emin Pazarcı'dan geldi. Akşam Gazetesi  Ankara  Temsilcisi Emin Pazarcı kiracısıyla mahkemelik oldu. Pazarcı'nın 20 bin lira değerindeki evinde 6 bin liraya oturan kiracı Pazarcı'yı mağdur etti. Emin Pazarcı sosyal medya hesabı X'ten kiracısıyla yaşadığı sorunu paylaştı. İşte Pazarcı'nın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Emin Pazarcı @eminpazarci
Kiracı-Ev sahibi tartışmalarına bir pencere de ben açayım:
Tanıyorum, adam eski milletvekili. On yıldan fazla oldu, geldi gazeteye. Kızını evlendirecekmiş, evimi kiralamak istedi.
Milletvekili ya, güvenilir adam diye verdim.
O gün bu gündür, çekmediğim sıkıntı kalmadı. Kiralar ya yatmadı, ya geç yattı, vesaire vesaire...
İllallah ettim, on yıl doldu. Borçlar Kanunu'nun verdiği yetkiyle evi boşaltmaları için tebligat gönderdim. Adreslerini taşımamışlar, yapılamadı. Kira bir yıl daha uzadı.
Asgari 20 bin lira kiralık yere 6 bin lira ödüyorlar. Uzlaştırmaya gittim, ne artırıyorlar, ne de çıkmaya yanaşıyorlar. Gariptir, lütfedip bir telefon bile etmedi.
Mahkemeliğiz, hakkımı alacağım elbette.
Benden varlıklı, ama durum bu. Direniyor, gitmiyor, uğraştırıyor. Böyle giderse adını da açıklayacağım.
Allah kiracının da ev sahibinin de temiz süt emmişini versin.

Kiracılar dikkat! Kiracı tahliye davasını kaybederse ne kadar öder?

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Elden kira alan da, veren de yanacak! Yeni cezalar geliyor!

Geri Dön