18 / 06 / 2024

Ünlü kripto fenomeni: İçinde kiracı olan ne kadar konut ilanı varsa yüzde 50'sini teklif edin!

Ünlü kripto fenomeni: İçinde kiracı olan ne kadar konut ilanı varsa yüzde 50'sini teklif edin!

Konut fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip edilirken, kripto fenomeni Murat Ali Calman, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Sarı sitede ne kadar içinde kiracı olan konut ilanı varsa yüzde 50'sini teklif edin. Kabul etmezse dönün gidin" dedi



Son dönemlerde gündemden düşmeyen konut fiyatları yeni bir konut sahibi olmak isteyenler tarafından da oldukça yakından takip edilirken sahibindencom, 'sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü' raporunun merakla beklenen mayıs ayı sonuçları paylaştı.

sahibindencom ve Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) işbirliğiyle hazırlanmış olan söz konusu araştırmanın Mayıs 2024 sonuçlarına göre, Türkiye genelindeki reel satış fiyatlarındaki düşüş 11 aydır sürüyor.

Raporda yer alan detaylara göre göre reel fiyatlardaki yıllık değişim oranı ülke genelinde yüzde -21'e, mega kent İstanbul'da yüzde -22,8'e, İzmir'de yüzde -20,2'ye kadar geriledi. Ankara'da da düşüş görüldü ancak bu düşüş yüzde -17,3 seviyelerinde kaldı. 

Ekonomistlerden ve sektör temsilcilerinden gündemden düşmeyen konut sektörü ile ilgili çarpıcı açıklamalar gelirken, Kripto fenomeni Murat Ali Calman da resmi X hesabı https://twitter.com/calmanmuratali üzerinden yine gündem olacak bir paylaşım yaptı. 

Murat Ali Calman, paylaşımda "Sarı sitede ne kadar içinde kiracı olan konut ilanı varsa %yüzde 50'sini teklif edin Kabul etmezse dönün gidin 3.5 yıl kiracıyı çıkarmakla mı  uğraşacaksınız" ifadelerini kullandı. 

Murat Ali Calman'ın paylaşımı şu şekilde:

Kiracıya çık dedin. Çıkmam dedi

- uzlaşma 4-6 ay
- mahkemeye gideceksin 2 yıl
- istinaf sürecek 1 yıl

Bakınız sarı sitede ne kadar içinde kiracı olan konut ilanı varsa yüzde 50'sini teklif edin

Kabul etmezse dönün gidin

3.5 yıl kiracıyı çıkarmakla mı uğraşacaksınız

Murat Ali Calman'ın paylaşımına şu yorumlar geldi:

Gayrimenkul yatırım aracı olmaktan çıkıyor!  Ankara’da konut satışları yüzde 20 geriledi!

Bakan Özhaseki açıkladı! Deprem konutlarının tamamı teslim edilecek! 

Deprem çalışmaları için 2 trilyon Türk lirası kaynak ayrıldı


Geri Dön