11 / 05 / 2024

Ekonomi Eski Bakanı Kemal Derviş yaşamını yitirdi! Kemal Derviş kimdir? Kemal Derviş neden öldü?


2001 krizi sonrası Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı görevini üstlenen Kemal Derviş, 74 yaşında yaşamını yitirdi. Derviş’in bir süredir ABD’de Parkinson rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü belirtildi.



KEMAL DERVİŞ KİMDİR?

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Başkanlığı görevinde bulunan Kemal Derviş, 2001 krizinin ardından Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı olarak göreve getirilmişti.

Dünya Bankası Birinci Başkan Yardımcılığı görevinde de bulunan Derviş’in bu görevleri üstlenen bugüne kadar tek Türk olduğu belirtiliyor.

Babası Türk, annesi Alman vatandaşı olan Kemal Derviş, İngiltere'de Londra Ekonomi Okulu’ndan mezun. Bu okulda ekonomi alanında lisans ve lisansüstü eğitimini aldıktan sonra ABD’de Princeton Üniversitesinde doktorasını yapan Kemal Derviş, 1973-77 yılları arasında ODTÜ ve Princeton Üniversitesinde ekonomi alanında ders verdi. Daha sonra 1977 yılında Dünya Bankası’na giren Derviş, bu kurumda 1996 yılında Ortadoğu ve Kuzey Afrika'dan sorumlu başkan yardımcılığına terfi etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön