29 / 04 / 2024

Ünlü YouTuber evinin bahçesine 100 bin dolara yeraltı sığınağı inşa etti, yeraltındaki mobil evi görenler inanamadı!

Ünlü YouTuber evinin bahçesine 100 bin dolara yeraltı sığınağı inşa etti, yeraltındaki mobil evi görenler inanamadı!

Ünlü Youtuber Zack Nelson 100 bin dolara yakın bir para harcayarak evinin arka bahçesine "yeraltındaki mobil ev" inşa etti. İşte detaylar...



Ünlü Youtuber Zack Nelson evinin arka bahçesine üç aydan kısa bir sürede 100 bin doların altında bir fiyata bir yeraltı sığınağı inşa etti.

JerryRigEverything hesabıyla tanınan Youtuber Zack Nelson söz konusu projeyi 80 bin doların altında tutmayı hedeflediğini fakat sığınak için 98 bin 265 dolar harcadığını belirtti. Buna çukurun kazılması için harcanan 30 bin doların ve sığınağı oluşturan tüpler için harcanan yaklaşık 32 bin doların da dahil olduğunu kaydetti.

Tüm bu deneyimi toplamda 7 videodan oluşan bir seride belgeleyen Youtuber Zack Nelson, insanlara kendileri için nasıl bir sığınak inşa edebileceklerini göstermek istediğini dile getirdi. Aksiyon'da yer alan habere göre ayrıca bununla beraber hesapladığı masraflara sığınağı yapmak için satın aldığı bazı alet ve sarf malzemelerinin dışında kendisinin ve bir şirketten bazı işçilerin Utah'taki kış mevsimine yetiştirmek için projeye harcadıkları yaklaşık 1.200 adam-saatin dahil olmadığını da kaydetti.

Ünlü YouTuber konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, söz konusu sığınağın 6 kişinin uyuması için tasarlandığını ve 400 ila 500 metrekare arasında olacağını dile getirdi ve onu "yeraltındaki mobil ev" olarak adlandırdı.

Ünlü YouTuber evinin bahçesine 100 bin dolara yeraltı sığınağı inşa etti, yeraltındaki mobil evi görenler inanamadı!


“ERKEK MAĞARASI" İNŞA EDECEK

Youtuber Zack Nelson'un ilk 2 videosu, yeraltı alanı için genel planlarını ve her biri yaklaşık olarak 4 bin pound ağırlığındaki iki adet 20 fitlik borunun birbirine kaynaklanarak yer altına inecek biçimde ayarlanma sürecini gösteriyor.

Geçtiğimiz Kasım'da söz konusu proje ile ilgili videolar yayınlamaya başlayan fakat yaptığı açıklamada, bir inşaat mühendisliği firmasıyla tasarım üzerinde çalışmak ve şehir izinlerini almak da dahil olmak üzere yaklaşık bir yıl önce planlamaya başladığını söyleyen  YouTuber, başlangıçta sığınağı bir nakliye konteynırından inşa etmeyi düşündüğünü, fakat bunun bir felaket olacağını kısa sürede öğrendiğini dile getirdi. 

Youtuber Zack Nelson, daha sonra çimentodan yapmayı düşündüğünü fakat bunun yerine menfez fırtına drenaj boruları kullanmanın daha ucuz bir seçenek olabileceğine karar verdiğini belirtti. Açıklamasında boruların da yerin derinliklerine gömülmek üzere tasarlandığını ve 100 yıldan fazla hizmet ömrüne sahip olduğunu belirten ünlü YouTuber, amacının sığınağı kış için zamanında yer altına yerleştirmek olduğunu belirtti. Ayrıca diğer bir taraftan hâlâ bir asansör, bir ana yatak odası, ranzalı bir yatak odası, bir mutfak ve bir banyo da dahil olmak üzere boruların içini yapılandırması gerektiğini kaydeden Youtuber Zack Nelson, ayrıca içerisinde devasa bir düz ekran televizyon bulunan bir "erkek mağarası" alanı da inşa etmeyi planlıyor.

YouTuberlara yeni maliye düzenlemesi! Vergi cezası mı geliyor?

ABD'deki iki eyalette altın ve gümüşün para gibi vergiye konu olmaması için çalışma başlatıldı!

TOKİ 26 ildeki 132 konutu satışa çıkarıyor! 72 ay vade fırsatıyla!

 


Geri Dön