02 / 05 / 2024

YouTuberlara yeni maliye düzenlemesi! Vergi cezası mı geliyor?

YouTuberlara yeni maliye düzenlemesi! Vergi cezası mı geliyor?

Gelir İdaresi Başkanlığından YouTuber, Tiktoker ve Bloggerlara yönelik düzenleme yolda. Gelir İdaresi Başkanlığı 2022 yılına ait Kurumsal Beklentiler raporunda faaliyetler hakkında bilgi verildi.



Raporda Tiktoker, Blogger ve YouTuberlara da değinildi. Buna göre sosyal medya üzerinden gelir sağlayan Tiktoker , Blogger ve YouTuberların vergilendirilmesine yönelik yasal düzenleme yapıldı. Böylece usulsüzlük tespit edildiği takdirde vergi cezası kesilebilir.


‘Bilişim Teknolojileri Faaliyetleri’ kapsamında 2022 tarihlerinde yapılacak faaliyetler için YouTuber’ların vergilendirme sistemine yönelik bilgilendirme iletildi. Sosyal medyadan gelir elde eden YouTuber, Blogger, TikToker’ların vergilendirilmesine ilişkin yasal düzenleme yapıldı ve 12 Ocak 2022 tarihinde 318 sayılı gelir vergisi tebliği çıkarıldı.


VERGİ CEZASI GELEBİLİR Mİ?


Yapılan düzenlemelere ilişkin, YouTuber’ların yüzde 15’lik istisnadan yararlanması adına Türkiye’deki bankalarda hesap açması ve istisna belgesi alması gerekmektedir. Eğer Türkiye’de yer alan bankalarda hesap açılmadığı, hasılatın tamamının açılan banka hesabına yatırılmadığı veyahut eksik yatırıldığı tespit edildiği taktirde vergi cezasıyla karşı karşıya olunacak. Raporda 318 sayılı tebliğ istisna belgesi alan mükelleflerin istisna ve IBAN bilgilerinin giriş ekranlarının hazırlanacağı belirtildi. 
 


Geri Dön