05 / 05 / 2024

Ünye Bayramca'da tapu sorunu çözülecek!

Ünye Bayramca'da tapu sorunu çözülecek!

Ünye Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısından Bayramcalılara müjde çıktı. Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Bayramca'da tapu sorununu çözüme kavuşturmak üzere başlattıkları çalışmada sona gelindiğini açıkladı.




Ünye Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısından Bayramcalılara müjde çıktı. Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, 38 dönüm alanı kapsayan ve onlarca ev, yüzlerce ailenin mağduriyet yaşadığı tapu sorununu çözüme kavuşturmak üzere başlattıkları çalışmada sona gelindiğini açıkladı. 


Ünye Belediyesi Mayıs ayı olağan toplantısı Belediye Meclis salonunda gerçekleşti. Belediye Başkanı Ahmet Çamyar Başkanlığında toplanan mecliste 7 gündem maddesi,, 4'te gündem dışı madde görüşülerek karara bağlandı. 


Meclis toplantısında konuşan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, son günlerde "Belediyenin araçlarına haciz konuluyor" şeklindeki algı operasyonlarının yanlış olduğunu belirterek, "Hurdaya ayırdığımız araçlardan kaldırdığımız hacizleri, Vergi dairesi müdürlüğüne giderek şunlara haciz koyun diye biz talep ettik. Dolayısıyla vergi dairesi Belediye araçlarına haciz koydu gibi bir algı operasyonu yürütülmesi yanlıştır" dedi. 

Bayramca Mahallesinde uzun yıllardır tapu sorunu yaşanan 38 dönümlük alanla ilgili Ünye Belediyesi'nin başlattığı çalışmalara da değinen Başkan Çamyar, "Burası toplamda 38 dönümlük alan. Bu alanın 23 dönümünde bugün yerleşmiş olan evler var. Bu evler arsa sahipleri tarafından hukuka aykırı bir şekilde köy senedi düzenleyerek satılmış. Ancak satanlar tapularını vermemişler. Biz gittik onların mirasçılarıyla görüştük ve tek tek her birini ikna ettik. Önce orada ki hemşerilerimizin evlerinin olduğu alanın tapusunu Ünye belediyesine, ardından da bu alanla ilgili yeniden bir planlama yaparak hak sahiplerine birer daire vermek sureti ile mağduriyeti kökünden çözmüş olacağız" dedi. 

Mecliste ayrıca Ünye belediyesinde Plan ve Proje Müdürlüğü kurulması kararı alındı.


Mahallelerden 6 Kişilik Bilirkişi Gündemde görüşülen bir diğer maddede ise her mahalleden oluşturulan 6 bilirkişi listeleri onaylandı. 

Mecliste verilen bilgide; "Kadastro Müdürlüğünce yapılacak olan. Orman Kadastro çalışmalarında kadastro ekibi ile birlikte görev yapacak, her mahalle için 6 kişiden oluşan bilirkişi listelerinin onaylanması talebi var. Bu konuda Mahalle muhtarları ile görüşülerek bilirkişi vasıflarını üzerinde bulunduran kişiler bildirdi. 

Bilirkişi olarak belirlenecek kişiler Ünye Belediyesine müracaat etti. Bu kişiler Ünye Belediyesi meclisince onaylanarak kadastro Müdürlüğüne isimler yollandı" denildi. 


Belediye İşletmelerinde Zam Yok Gündemin bir diğer maddesinde ise Ünye Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet veren işletmelerde günün şartlarına göre yeniden ücretlendirilmesi konusu yine Hisan ayı Meclis toplantısında tarife komisyonuna devredilmişti. Konuyla ilgili verilen bilgilerde Ünye Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet veren Atatürk Parkı işletmeleri, kahvehane, otopark, halı saha, Asarkaya Kent Ormanı Tesisleri, Binicilik tesisleri. Müze Ev ve kapalı otoparkta verilen hizmet bedellerinde herhangi bir zam olmayacağı, Atatürk parkı menüsünde aşçıların değişmesiyle birlikte menüde de değişiklik olduğu ve yeni eklenen ürünlerde fiyatların belirlendiği ifade edildi. 


Araçlara Haciz Konmadı, Bu Algı Operasyonu Yanlış Mecliste ayrıca Ünye Belediyesi tüzel kişiliğine ait Kaledere Mahallesinde bulunan 6 bin 724 metrekarelik alanın Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsis edilmesi ve bu hususta Belediye Başkanına yetisi verilmesi konusu görüşülerek kabul edildi. 

Konuyla ilgili açıklama yapan ve kamuoyunda yürütülen "Belediyeni araçlarına haciz konuluyor" şeklindeki algı operasyonlarının yanlış olduğunu dile getiren Çamyar; "Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar Konuyla ilgili; "Kültür Sarayımızı 2015 yılı yatırım programına aldırmıştık. Kültür ve Turizm Bakanlığımızla çalışmalarımız eş güdümlü olarak devam ediyor. 

Bakanlık geçtiğimiz hafta itibariyle bizden Kültür Sarayı yapılacak olan alanın tahsisini istedi.

Bizimde bunun için Belediye Meclisimizden karar almamız gerekiyor. 

Bu alanla ilgili önümüzdeki süreçte bilirkişi heyetince belirlenecek olan rakamı Vergi Dairesine olan borçlarımıza düşmekle ilgili defterdarımızla mutabakata vardık. Yani Bakanlığın bilirkişi tespiti ile o alana biçtiği değer ne kadarsa o kadar borcumuzu Vergi Dairesine olan borcumuzdan düşeceğiz. 

Kamuoyunda oluşan yanlış bilgiyi de düzeltmiş olalım bu vesileyle. Dünden itibaren Belediye araçlarına haciz konuldu gibi bir algı var. Hurdaya ayırdığımız araçlardan kaldırdığımız hacizleri, Vergi dairesi müdürlüğüne giderek şunlara haciz koyun diye biz talep ettik. 

Dolayısıyla vergi dairesi Belediye araçlarına haciz koydu gibi bir algı operasyonu yürütülmesi yanlıştır" dedi. 

Bayramca'nın Tapu Sorunu Çözülüyor Bayramca Mahallesinde senet düzenlenerek satın alınan ancak uzun yıllardır tapu sorunu yaşanan 38 dönümlük alanla ilgili Ünye Belediyesinin başlattopladık. Burası toplamda 38 dönümlük alan. Bu alanın 23 dönümünde bugün yerleşmiş olan evler var. Bu evler arsa sahipleri tarafından hukuka aykırı bir şekilde köy senedi düzenleyerek satılmış, gidip oraya evlerini yapmışlar. Ancak satanlar vefat etmiş, paralar yenilmiş, geriye kalan mirasçılar tapularını vermemişler. Dolayısıyla bu hemşerilerimiz orada evlerine ne bir kat atabiliyorlar, ne bir çatı yapabiliyorlar, ne su ne de elektrik bağlatabiliyorlar. Kaçak, çünkü başkasının arazisinin üzerinde bina görünüyor. Biz gittik onların mirasçılarıyla görüştük ve tek tek her birini ikna ederek, ortalama bu alanla ilgili Ünye belediyemiz vatandaşlara yeniden bir ödeme vaat etmek suretiyle hepsinin vekâletnamelerini topladı. 

Önce orada ki hemşerilerimizin evlerinin olduğu alanın tapusunu Ünye belediyesine geçirmek istiyoruz. Bununla ilgili işlemlerimiz bugün başladı. Onun peşinden ikinci aşamada bu alanla ilgili yeniden bir planlama çalışması yapacağız. Orada da bir kentsel dönüşüm yapmak suretiyle her birine daire vermek suretiyle veya kendi arazilerine kendi evlerinin ekonomik değeri ile bizim yapacağımız ekonomik değerin eşleştirilmesi suretiyle orada İsi mağduriyeti kökünden çözmüş olacağız" dedi. 

Plan ve Proje Müdürlüğü Kuruluyor Ünye belediyesinde çalışmaların daha planlı yürütülmesi, uygulanması planlanan projelerin hızlı ve etisin bir şekilde hazırlanması için Ünye belediyesinde Plan ve Proje Müdürlüğü kurulması kararı alındı. Belediye Meclisinde gündem dışı ele alınan Plan ve Proje Müdürlüğü kurulmasına ilişkin madde oy birliği ile kabul edildi.


Ünye Haber Gazetesi


Geri Dön