02 / 05 / 2024

Ünye OSB’de kamulaştırma süreci tamamlandı!

Ünye OSB’de kamulaştırma süreci tamamlandı!

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen kahvaltı programında konuşma yapan Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, “Organize Sanayi Bölgesi’nin(OSB) kamulaştırmasını tamamladık. Şimdi sıra altyapı ihalesinde” dedi...



Ünye Ticaret ve Sanayi Odası kahvaltı programı gerçekleştirdi.  Programda konuşma yapan Kaymakam Ümit Hüseyin Güney, Ünye Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) kamulaştırma işlemlerinin tamamlandığını duyurdu.

Ünye OSB’de kamulaştırma süreci tamamlandı!

Ordu Olay Gazetesi’nden Hamza Alp’in haberine göre, ilerleyen günlerde altyapı ihalesine çıkılacağını duyuran Kaymakam Güney, “OSB’nin kamulaştırma işlemini bitirdik. Şu anda yapmış olduğumuz OSB imar taslak çalışması, plan çalışması Ankara’ya sunuldu. Ankara’dan teknik ekip şuanda Ünye’de inceleme yapıyor. Birkaç güne rapor sunulacak ve bizler on gün sonra imar planımızın onaylanmış şekli ile müteşebbislerimize tapusunu aldığımız yerlerin tahsisini gerçekleştireceğiz. Daha sonraki işlemler ise 3 aylık alt yapı projesi hazırlanacak, alt yapı yapım ihalesine çıkılacak. Şunu belirteyim biz işi hızlandırmak adına yer tahsisini gerçekleştirdikten sonra alt yapısını oluşturabilen firmalar 1 ay sonra binalarının temellerini atabilirler. Bu noktada bir engel kalmamış durumda. Ünye ciddi bir potansiyeli içinde barındırıyor. Bu potansiyel dinamik noktasında bir eşik aşıldığında diğer eşikleri birileri engellemeye çalışsa da artık kimse tutamaz” dedi.

Ünye OSB’de kamulaştırma süreci tamamlandı!

Konteynır limanının en doğru yeri Ünye’dir

ÜTSO Başkanı İrfan Akar ise, Ünye Port ile ilgili değerlendirmesinde, “Konteynır Limanı projesi Ünye’nin önemli ve olmazsa olmaz projeleri arasındadır. Başka yerlere çekilme gibi söylentiler söz konusu. Ancak bu Ünye’nin önemli bir projesi. Bu konuda da Ünyeliler olarak tek ses olacağız ve konteynır limanının Ünye’ye kazandırılmasını sağlayacağız. Bu limanı Ünye’ye kazandırmak için elimizden geleni yapacağız. Çünkü alt yapısı da hazır. İç Anadolu yolunda olması da cazibesini arttıracaktır. Konteynır Limanının en doğru yeri Ünye’dir” şeklinde ifadelerde bulundu.


Geri Dön