29 / 04 / 2024

Ünye'de pazar yeri sorunu çözüldü!

Ünye'de pazar yeri sorunu çözüldü!

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, pazar yeri esnafının sorununu çözüme kavuşturdu. Ünye Belediyesi, pazar yeri esnafını kapalı spor salonu altında bulunan otopark alanına taşıdı.



Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, pazar yeri esnafının sorununu çözüme kavuşturdu. Ünye Belediyesi, pazar yeri esnafını kapalı spor salonu altında bulunan otopark alanına taşıdı. Yeni pazar yeri alanına giden Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, dışarıdan ürün satmak isteyen karcıları pazara sokmamak ve bu bölgede organik ürün yetiştiren vatandaşları himaye etme düşüncesinde olduklarını belirtti. Çamyar konuşmasında, "Geldiğimiz günden itibaren köylü pazarımızın mekanla ilgili bazı sıkıntılar var olduğu, özellikle oranın imar planında yol gözüküyor olması temel sıkıntılardan bir tanesi idi. Dolayısıyla Ünye'miz kışı uzun olan, yağmuru fazla olan, baktığımızda mevsim şartları itibariyle aslında soğuk bir ilçe. Dolayısıyla bugün biz onları öncelikle bugünün koşullarında 35 derecelik sıcaklıktan korumak, yarının koşullarında da soğuktan korumak anlamında böyle bir mekansal planlamalar yaptık. Dolayısıyla burada görmüş olduğunuz tezgahlar dışarıdan tek tek satın alınmaya kalkındığında ortalama 300 liraya mal olmaya gerekirken destek hizmetleri müdürlüğümüz ve kendi ekibimiz gece gündüz çalışmak suretiyle 100'ün üzerinde tezgahı yetiştirmeye çalıştılar. Akşam olduğunda tezgahlar kapatılıp arka bölgeye kaldırılacak. Burası hafta içerisinde otopark olarak kullanılmaya devam edilecek. Dolayısıyla bizim buradaki temel amacımız, Ünyeli üreticileri burada tutmaktı. Yani karcı olarak sizin ve köylülerimizin nitelediği alım sattım yapanları bu mekana almamak suretiyle kendi köylerimizde organik ürün yetiştiren vatandaşlarımızı himaye etmekti temel düşüncemiz" dedi. 

Uygulamadan memnun kalan esnaf ise Ünye Belediye Başkanına teşekkür ederek, eksiklikleri gidermesi konusunda da yardım istedi. 


Tünaydın 


Geri Dön