29 / 04 / 2024

Ünye'nin çehresi mega projelerle değişecek!

Ünye'nin çehresi mega projelerle değişecek!

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ilçeyi 2023 vizyonuna taşıyacak dev projeleri SABAH’a anlattı. İlçede değişimin hızla devam ettiğin belirten Çamyar projelerin açılışa hazır hale geldiğini ifade etti.



Ünye Belediyle Başkanı Ahmet Çamyar ilçenin birbirinden gözde projelerle çehresinin değiştiğini söyledi. Başkan Çamyar belediyeciliğin bir ekip işi olduğunu belirterek imza attıkları projelerle 2023 vizyonuna hazırlandıklarını dile getirdi. Çamyar ilk olarak Ünye Ticaret Merkezi'ni anlattı. Ünye'nin en önemli ticaret ve sosyal yaşam merkezi projesi olan Ünye Ticaret Merkezi inşaatından en önemli çalışmada son noktaya gelindi. İnşaatın en önemli ayaklarından biri olan taban çalışmaları bitmek üzere. Ünye Ticaret Merkezi inşaat alanında incelemelerde bulunan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, firma yetkililerinden bilgi aldı. Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, "Karadeniz bölgesinde ilk defa burada uygulanan diyafram duvar ve kazık sistemi ile farklı bir inşaat tekniği oldukça başarılı bir şekilde sürdürülüyor" dedi.


VATANDAŞTAN TAM NOT

İnşaat çalışmaları çerçevesinde ticaret merkezi temeli için 92 adet kazık çakıldığını belirten Belediye Başkanı Çamyar, "18 metre derinliğinde diyafram duvar yapıldı, tamamı bitirildi. Şu anda ekipler 7 metrelik son paneli yerleştiriyor ve 15 Ağustos tarihi itibariyle buradaki hafriyatın kaldırılmasıyla temel net bir şekilde ortaya çıktı" dedi. İnşaat çalışmalarının planlanan şekilde takvime uygun ilerlediğini kaydeden Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, "Ünyemize yakışan bir proje hayata geçiyor, eylül ayı içerisinde Rüzgarlı Sokağı'n yıkımını da gerçekleştirerek Çınarlık Mahallesini denizle buluşturarak bu noktada şehrin nefes almasını da sağlayacağız" diye konuştu. Çamyar, "İnşaatın su basman seviyesine çıkması ile birlikte belediye caddesinin doğalgazı, kaldırımı ve sıcak asfaltı yapılmış olacak. Bu çerçevede Ünye'nin tamamına bakıldığında değişime ve dönüşüme tabi olduğunu vatandaşlarımız görüyor ve görecek. 2018 yılı itibariyle Ünye'de şehircilik anlamında köklü değişimleri hep birlikte görmüş olacağız" dedi.


MODERN KÜLTÜR SARAYI PROJESİ START ALIYOR

AK Parti'nin 15. kuruluş yıldönümü nedeniyle Ankara'da bulunan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Merkezleri Daire Başkanı Çağdaş Şener'le bir araya geldi. Çamyar, "Ünye'nin en büyük ihtiyaçlarından biri olan Kültür Sarayı ile ilgili bugün önemli bir adımı daha geride bırakmış bulunuyoruz. Yaptığımız görüşmeler sonrası Kültür Sarayı projemiz ihale aşamasına geldi" diye konuştu.


DEV KAPALI ÇARŞI

Ünye Belediyesi yeni Kapalı Çarşı inşaatı tamamlanıyor. Yaklaşık 2 milyon 600 bin liraya mal olan Kapalı Çarşı'da son imalatlar tamamlanmak üzere. 1,5 ay sonra eski pazaryeri esnafının taşınması ile faaliyete geçecek olan yeni kapalı pazar modern altyapısı ile göz dolduruyor. Yeni Kapalı Çarşı inşaatından incelemelerde bulunan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar yaptığı açıklamada "Ünyeli vatandaşlarımıza hizmet edecek olan 10 dönümlük alan içerisine kurduğumuz ve pazaryerini boşalttıktan sonra esnaflarımız taşıyacağımız alandayız. Burada ki imalatımız 1.5 ay içerisinde bitirilmiş olacak. Eski pazaryeri olarak nitelendirdiğimiz alanı da boşaltılmasını ardından da yılbaşına kadar ihalesini gerçekleştirmiş olacağız. Eski pazaryerinde 24 dönümlük bir alan ortaya çıkarıyoruz. O alanında değiştiğini ve dönüştüğünü çok yakın zamanda göreceğiz. O alana kültür sarayı ve yeni bir meydan inşa etmek suretiyle yeni bir yaşam alanı kazandırmış olacağız" dedi.


OTO GALERİCİLER TEK MERKEZDE

Ünye'de faaliyet gösteren oto galericiler Ünye Belediyesi ve Ordu Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile yapılması planlanan yeni Oto Galericiler Sitesi'nde faaliyet gösterecek. Ünye Belediyesi, Şehirlerarası Otogarı arkasında bulunan alanın projeye tahsis etti. Bu alana 40 galerinin konumlandırılacağı proje hazırladı.


ÜNYE BELEDİYESİ'NDEN MUHTARLARA LOKAL

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Ünye Belediyesi'nin Ünye Muhtarlar Derneği'ne tahsis ettiği binanın açılışı gerçekleştirildi. Ünye Belediyesi'nin daha önce Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından kullanılan binası bir süre önce kullanımları için Muhtarlar Derneğine tahsis edilmişti. Açılışın ardından Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye'de ki 85 mahallenin muhtarları için yemek verdi.


2.5 YILDA 2.5 MİLYON TL'LİK SOSYAL YARDIM

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar başkanlığında 5 Mart 2014'den bu yana Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü çalışmaları kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlara 2.5 milyon liraya yakın yardım gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Çamyar, yardım kampanyalarına devam edeceklerini söyledi.


BU NOSTALJİK SİNEMA HİÇBİR YERDE YOK

Ünye Belediyesi'nin geçtiğimiz yıl başlattığı ve büyük beğeni toplayan Açıkhava Nostalji Sinema Günleri bu yıl da devam etti. Etkinlik bu yıl Ünye Atatürk Park Anfi alanında 5-21 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirildi. Filmler yine 35 mm olarak gerçek sinema gösterim makinesi ile yayınlandı.


HER MUHTARA AYRI MUHTAR EVİ

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Çınarlık ve Kaledere mahalleleri muhtar evinin ardından Saraçlı Mahallesi Muhtar evini açtı. Açılışta konuşma yapan Çamyar "Çok kısa süre sonra Orta Yılmazlar Mahallesi Muhtar evimiz de hizmete girecek" dedi.


ÇAMLIK PROJESİ ÇOK KONUŞULACAK

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan Ünye Çamlık projesinin Ünye başta olmak üzere bölgeye değer katan vizyon bir proje olacağını söyledi. Çamyar, projenin doğal yapıya uygun olduğunu da belirtti.


BALIK PAZARI DEDİĞİN İŞTE BÖYLE OLUR

Ünye Belediyesi'nin balık satış noktalarını bir araya toplamak için başlattığı balık hali projesi kapsamında yapılan Taka Balık Pazarı'nda balık satışına başlandı. Ünye'de faaliyet gösteren balıkçı esnafı yeni balık haline taşınmaya başladı. Yeni düzenleme ile birlikte şehir merkezinde balık hali harici balık satışı yasaklandı.


SIRA, CEVİZDERE ISLAH POJESİ'NDE

Ünye'de dere ıslah çalışmaları hızla ilerliyor. Cevizdere ırmağının ıslah çalışmaları içinde DSİ ile mutabakata varıldı. Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, "Böylece Cevizdere ırmağının da ıslahını gerçekleştirmiş olacağız. Durmak bilmeyen bir ekibimiz var" dedi.


SADECE BİR MAHALLEYE 50 MİLYONLUK YATIRIM

Fevzi Çakmak Mahallesinde Ünye Belediyesi'ne ait olan Destek Hizmetleri Müdürlüğü'ne ait alanın boşaltılması ile birlikte Başkan Çamyar bu alana sosyal yaşam alanı yapılması ile ilgili start vermişti. Yaklaşık 1 milyon liralık projede sona geliniyor. Çamyar, Fevzi Çakmak Mahallesinin her geçen gün çehresinin değiştiğini söyledi.


HALKLA İÇ İÇE BİR YÖNETİM ANLAYIŞI

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, mahalle toplantılarına devam ediyor. Çamyar, mahallelerde özellikle kadın ve gençlerle bir araya gelerek sorunları yerinde dinliyor ve çözüm üretiyor. Çamyar, özellikle kadın ve gençlerle sık sık istişare yaparak sorunları ve çözüm önerilerini masaya yatırıyor.


YOLLARI BETONLA BULUŞTURUYORUZ

Ünye Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü 2016 yılında yatırım programı çerçevesinde 55 bin metrekare beton yol çalışmasını tamamladı. Hizmet alanı yaklaşık 5 kat artan Ünye Belediyesi buna rağmen hizmetlerini artan bir ivme ile devam ettiriyor.


Sabah 



Geri Dön