03 / 05 / 2024

Ürgüp Gençlik Gelişim Merkezi için imzalar atıldı!

Ürgüp Gençlik Gelişim Merkezi için imzalar atıldı!

Ürgüp Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan “Ürgüp KOP Kadın ve Gençlik Gelişim Merkezi Projesi” protokol imza töreni gerçekleştirildi.



Ürgüp Belediyesi'nin hazırladığı ve Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca yürütülen KOPSOGEP Programı kapsamında desteklenecek olan “Ürgüp KOP Kadın ve Gençlik Gelişim Merkezi Projesi” protokol imza töreni gerçekleştirildi.

Ürgüp Belediyesi'nde yer alan habere göre, Gençlik Gelişim Merkezi Projesi protokol sözleşmesi Ürgüp Belediye Başkanı Fahri YILDIZ ve KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Halil İbrahim TONGUR tarafından imzalandı.

Proje ile Ürgüplü kadın ve gençlerin mesleki ve sosyal gelişimlerine yönelik uygulamaların yapılacağı bir merkez oluşturmayı hedeflediklerini dile getiren Ürgüp Belediye Başkanı Fahri YILDIZ desteklerinden ötürü KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına teşekkür ettiklerini belirtti.

Projeyle birlikte Ürgüplü işsiz kadınlara yönelik bir sabun üretim atölyesi oluşturularak Ürgüplü kadınların doğal sabun üretimi konusunda mesleki eğitim almaları sağlanacak.

Merkezde ayrıca yükseköğretim okuyan ve yükseköğretime hazırlanan gençlere yönelik kişisel hijyen eğitimi, hobi mutfağı eğitimi ve kişilerarası iletişim eğitimleri de gerçekleştirilecek.

Proje KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı KOPSOGEP Programı çerçevesinde sağlanan 290 bin 000 liralık hibe desteği ile gerçekleştirilecek.


Geri Dön