29 / 04 / 2024

Urla'da kaçak yapı iddiası!

Urla'da kaçak yapı iddiası!

CHP İzmir Eski İl Başkanı Kemal Karataş'ın Urla'da yer alan beşte dört hisse sahibi olduğu arazide, diğer hisse sahibi Murat Akyol’dan habersiz ruhsatsız yapılar yaptırıp kiraya verdiğini iddia edildi.



CHP  İzmir  Eski İl Başkanı Kemal Karataş, hisse ortağıyla davalık oldu. İddialara göre Karataş, Urla Özbek’te bulunan beşte dört hisse sahibi olduğu arazide diğer hisse sahibi Murat Akyol’dan habersiz ruhsatsız yapılar yaptırıp kiraya verdi. Gördüğü manzara karşısında şok yaşayan Akyol, eski belediye başkanına dava açtı.

KONU YARGIYA TAŞINDI

Yeni Asır Gazetesi'nde yer alan habere göre Akyol, "'Beşte biri bana ait olan 27 dönüm araziyi yıllarca istediği gibi kullanmış. Kaçak yapılardan kira geliri elde ediyor. Yapıların kaçak olduğunu belediyeye şikayet ettim ve yapılar sözde mühürlendi. Ama hala aktif şekilde kullanılıyor. Urla Belediyesi duruma göz yumuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne de şikayette bulundum, onlar da hiçbir şey yapmadı. Dava açtım fakat 30 gün içerisinde başvuruda bulunmam gerektiğini bilmediğim için davayı kaybettim. İtiraz ettim ve konu Yargıtay'a taşındı, yasal olarak hakkımı aramaya devam ediyorum" ifadelerini kullandı. Araziye ruhsatsız 6 tane dükkanın inşa edildiğini ve bunların kiraya verildiğini belirten Akyol, "İstanbul'da yaşadığım için araziyi görmüyordum. Geldiğimde karşılaştığım manzara; resmi tapusu olan arazimde bana sorulmadan, haber verilmeden dükkanlar yapılıp kiralanmış olması" şeklinde konuştu.

Ocak ayında Urla Belediyesi'nin aldığı encümen kararında 33 bin 500 lira ceza kesildiğini belirten Akyol, "Kaçak yapıların olduğunu belediyeye gidip bizzat ben şikâyet ettim ama cezanın beşte biri de bana kesildi" ifadelerinde bulundu.


Geri Dön